Ulaş'ta "Bir Destandır Çanakkale" kitap okuma yarışması düzenlendi

Ulaş'ta "Bir Destandır Çanakkale" kitap okuma yarışması düzenlendi

SİVAS (AA) - Ulaş ilçesinde, "Bir Destandır Çanakkale" kitap okuma yarışması düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, AA muhabirine yaptığı...

SİVAS (AA) - Ulaş ilçesinde, "Bir Destandır Çanakkale" kitap okuma yarışması düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaş Kaymakamlığı ile işbirliği yaparak, proje kapsamında ilçede eğitim gören 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik kitap okuma yarışması başlatıklarını söyledi.

Proje kapsamında kitap okuma yarışmasına katılan her öğrenciye 'Kahramanlar Çanakkale'de', 'Bir Devrin Bittiği Yer Çanakkale', '57. Alay Çanakkale' ve 'Gençlerle Baş Başa' adlı eserlerden oluşan kitaplar dağıtıldığını belirten Aslan, 6 Mart 2017 tarihinde yapılacak sınavda dağıtılan kitaplardan sorular sorulacağını ifade etti.

Her okulun kendi bünyesinde yapacağı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programında çeşitli hediyeler verileceğini aktaran Aslan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında düzenlediğimiz kitap okuma yarışmasının amacı, öğrencilerimizin yakın tarihimizi daha iyi anlamaları ve ulusumuz için Çanakkale savaşının neden önemli olduğunu kavratmaktır. Öğrencilerimizin, kurtuluş savaşı dönemini, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyetini kurmasıyla yaşanan değişimleri fark etmelerini, ulusal birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek istiyoruz. Amacımız, kültürel değerlerimize sahip çıkmak için, ülkenin bugünü, geçmişi ve geleceği hakkında bilgi sahibi olan nesiller yetiştirmektir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler