Ukrayna'nın doğusundaki ateşkes ihlalleri

Ukrayna'nın doğusundaki ateşkes ihlalleri

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu:- "Geçen hafta Ukrayna'nın doğusunda 8 binden fazla ateşkes ihlali yapıldı"

KİEV (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkan Yardımcısı Aleksandr Hug, geçen hafta Donbas'ta 8 binden fazla ateşkes ihlalinin yapıldığını bildirdi.

Hug, Ukrayna'nın doğusundaki misyon çalışmalarına ilişkin brifing verdi. Bölgede Minsk Anlaşması gereği belirlenen sınırlara çekilmeyen 52 ağır silahın tespit edildiğini belirten Hug, bu silahlardan 46'sının Ukrayna yönetiminin kontrolünde olmayan bölgelerde olduğuna dikkat çekti.

Geçen hafta ateşkes ihlallerinin özellikle Popasnaya ve Pervomaysk bölgelerinde ağırlıklı yaşandığını aktaran Hug, "Geçen hafta Ukrayna'nın doğusunda 8 binden fazla ateşkes ihlali yapıldı." dedi.

AGİT'e ait insansız hava araçları ile Ukrayna yönetiminin kontrolü altında olmayan bölgede 4, kontrolü altında olan bölgede ise 1 roketatar sistemini tespit ettiklerini aktaran Hug, yılbaşından bu yana Ukrayna'nın kontrolü olan bölgeden 6, kontrolünde olmayan bölgeden 4 defa gözlem amaçlı insansız hava aracına silahla ateş açıldığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların başlamasından bu yana Ukrayna silahlı kuvvetleri, ayrılıkçı gruplar ve sivillerden olmak üzere toplam 10 bin 303 kişinin hayatını kaybettiğini, 24 bin 778 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :