Ukrayna'daki gelişmeler

Ukrayna'daki gelişmeler

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi toplantısı sona erdi

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Konseyi toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası basına demeç veren Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Valentin Nalivayçenko yaptığı açıklamada, Ukraynalılar'a, internette yaratılan paniğe kapılmamaları ve yayınlanan haberlere inanmamaları çağrısında bulundu.

Nalivayçenko, Rusya yanlısı ayrılıkçıların Rusya istihbarat birimlerine bağlı muhabirlerin "bilgi saldırısı" gerçekleştirdiklerini ve paniğin tırmanmasına yol açmak amacıyla bilerek yanlış bilgi yayınladıklarını iddia etti.

Güvenlik Servisi Başkanı Nalivayçenko, Ukrayna hükümeti tarafından Ukrayna haber sitelerinde yayınlanan bilgilerin güvenliği ile ilgili gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Hükümetin Google ile yaptığı görüşmelerin sonucunda doğru bilgilerin yayınlandığı Youtube ve diğer sitelerdeki bilgilerin "Rusya propagandasına" karşı gerekli tedbirlerin alındığını belirten Nalivayçenko, "Doğru bilgiler ışığında Ukraynalı ve uluslararası basın kaynakları, düşmanın panik saldırılarına karşı savunma kalkanı olmalı" dedi.

Nalivayçenko, Ukrayna muhabirlerine ve uluslararası basın mensuplarına doğru bilgilerin yayınlanması standartlarına uymaları çağrısında bulundu.

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Mihail Koval, Milli Güvenlik Konseyi toplantısı sonucunda Ukrayna'nın bağımsızlığının ve toprak bütünlüğünün savunmasına ilişkin tedbirleri konusunda bilgi verdi. Toplantı sonrası, sonbahar mevsiminde seferberlikle zorunlu askere alım işlemine yeniden başlama kararı alındı.

Öte yandan Milli Güvenlik Konseyi, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin'a 1994 yılında Budapeşte memorandumunu imzalayan ülkeler ile Donbass durumu ile ilgili uzlaşmaları düzenleme talimatı verdi. Ayrıca Ukrayna'nın yardım için, BM güvenlik Konseyi, NATO, AB, AGİT ve Ukrayna'nin stratejik ortağı olan ülkelere başvuracağı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı