Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

Malezya Başbakanı Necip, uçağın karakutusunun iyi durumda olduğunu bildirdi

KUALU LUMPUR (AA) - Malezya Başkanı Necip Rezak, 17 Ağustos'ta Ukrayna'da düşen Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının karakutusunun ülkesinin soruşturma heyetine teslim edildiğini ve iyi durumda olduğunu bildirdi.

Necip, yaptığı yazılı açıklamada, enkazdan çıkarılan ve iyi durumda olduğu anlaşılan uçuş kayıtlarının uluslararası soruşturma kurulu oluşturuluncaya dek Malezya'da kalacağını belirtti. 

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı grupların uçağın karakutusunu "kurcaladığına" ilişkin haberlere rağmen, Malezyalı uzmanların ilk incelemelerinin bu iddiayı doğrular nitelikte olmadığı ifade ediliyor.

Pek çok Batı ülkesi, yolcu uçağının, içindeki 298 kişiyle Donetsk bölgesine düşmesinden Rusya yanlısı ayrılıkçıları sorumlu tutarken ayrılıkçı gruplar ve Rusya ise bu iddiaları kabul etmiyor.

- Protesto gösterileri

Bu arada, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki yüzlerce kişi sokaklara dökülerek Rusya ve Ukrayna'dan olayın aydınlatılmasını istedi.

Başkentteki Rusya ve Ukrayna temsilciliklerine "MH17 için adalet" yazılı pankartlarla yürüyen protestocuların, bu ülkelerden sorumluluk almalarını talep ettiği ifade edildi.

Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a havalanan MH17 sefer sayılı Boing-777 tipi yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda ordu ile ayrılıkçılar arasında çatışmaların olduğu bölgede 17 Temmuz 2014'te düşmüş, 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı. ABD yönetimi, uçağın Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgede karadan havaya ateşlenen füzelerle düşürüldüğünün anlaşıldığını bildirmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı