UİGAD'tan Rektör Özçelik'e ziyaret

UİGAD'tan Rektör Özçelik'e ziyaret

Geçtiğimiz yıl İstanbul merkezli kurulan Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (UİGAD)’ın Konya Temsilciliği KTÜN Rektörü Babür Özçelik’i ziyaret etti.

İnternet gazeteciliğinden düzenleme ve yasal bir zemin oluşturmak için kurulan Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (UİGAD) Türkiye’de yaklaşık 50 ilde kurulan temsilcilikle çalışmalarına devam ediyor.

UİGAD Konya Temsilciliği yapılan birçok çalışmaların yanında kurum ziyaretlerine de devam ediyor. UİGAD Konya bu kapsamda geçtiğimiz yıl kurulan Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’i ziyaret etti. Başkan M. Ali Elmacı beraberinde Başkan Vekili Mustafa Ekmekcioğlu,  Başkan Yardımcısı Yıldız Doğruer, KTÜN Öğrenci Temsilcisi Muhammet Seyrek, Selçuk Üniversitesi Öğrenci Temsilcisi Samet İnce ile birlikte Rektörü Özçelik’i ziyaret ettiler. Rektör Özçelik, KTÜN’ün Konya için çok önemli bir üniversite olduğunun altını çizerek, “Konya, Anadolu’nun tarım ve sanayi şehri durumunda. Bizlerde bu bakımdan en çok özerinde durduğumuz konu ise Üniversite-Sanayi işbirliği programlarıdır. Üniversite hocalarımız ve öğrencilerimizle birlikte Konya sanayisi ile birçok proje imzaladık. Bu proje ile sanayilerimiz birçok bilimsel ve teknik konularda üniversitemizden yardım alıyor. Öğrencilerimiz de bu proje kapsamında teorinin yanında pratik bilgi kazanıyorlar. Konya’nın gelişmesi için KTÜN olarak çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdüreceğiz. Bundan sonraki yapacağımız tüm projeler, Konya’nın sanayisini en iyi seviyeye getirmek için yapılan adımlar olacak” dedi.

uigad-(3).jpeg

Başkan M. Ali Elmacı, Rektör Özçelik'e UİGAD’ın kuruluş amacı ve çalışmalar hakkında bilgi verirken Konya Teknik Üniversitesi'nin Konya ve sanayisi için önemli bir adım olduğunu söyleyerek üniversite sanayi işbirliği konusunda üzerine düşeni yapacaklarını söyledi. Rektör  Özçelik de, UİGAD Konya Temsilciliği’nin çalışmalarında üniversite olarak destek vereceklerini ve ziyaretten memnuniyetini dile getirdi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler