Ücretsiz Doğalgazda Son Dakika Gelişmesi

Ücretsiz Doğalgazda Son Dakika Gelişmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vadettiği ücretsiz doğalgaz müjdesi gerçeğe dönüyor. Karadeniz'den elde edilen gaz, vatandaşları ısınma maliyetlerinden kurtarıyor.

Nisan 2023'ten İtibaren Ücretsiz Doğalgaz

Türkiye'de bir müjde gerçek oldu: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'de yapılan enerji keşifleri sonucu, vatandaşlara 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz verme sözünü tutuyor. Nisan 2023'ten bu yana milyonlarca vatandaş doğalgaz faturası ödemezken, ısınma sezonunun başlamasıyla birlikte bu ayrıcalık sona eriyor.

25 Metreküplük Doğalgaz Hazinesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'in altından çıkan 710 milyar metreküplük doğalgazın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde karaya çıkarılması töreninde, konut, ibadethane ve Cemevi abonelerine 1 ay boyunca doğalgaz ücreti alınmayacağı müjdesini vermişti. Bu kapsamda Nisan 2023'ten itibaren 19.8 milyon abone, her ay 25 metreküp doğalgazı ücretsiz kullanırken, toplam destek miktarı 16 milyar TL'yi aştı.

Ücretsiz Doğalgaz Desteği Devam Ediyor

Karadeniz gazında ücretsiz 25 metreküp doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Ancak yaklaşan kış aylarıyla birlikte ısınmak için doğalgaz kullanan hanelerde 25 metreküpü aşan tüketimler için fatura çıkarılmaya başlanacak. Hükümet, Mayıs 2024'e kadar vatandaşların faturalarına toplamda 43 milyar TL'lik katkıda bulunmuş olacak.

Enerji Desteği Yükseliyor

Türkiye'de mevcut sübvansiyonlarla doğalgaz faturalarının yüzde 75'i ve elektrik faturalarının yüzde 50'si karşılanıyor. Geçen yıl vatandaşlara 200 milyar TL'lik enerji desteği veren hükümet, bu yıl bu desteğin 394 milyar TL'ye çıkmasını bekliyor. Türkiye, enerji verimliliğini artırmak ve vatandaşlarını ekonomik olarak rahatlatmak için çeşitli kaynakları etkili bir şekilde kullanmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.