Üç aylık bebekleriyle demokrasi nöbeti tutuyorlar

Üç aylık bebekleriyle demokrasi nöbeti tutuyorlar

Kayseri'de Akbaş ailesi, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki göstermek için meydanları dolduran vatandaşlara 3 aylık bebekleriyle destek veriyor-Baba Akbaş: - "Bebeğimiz kucağımızda meydanlarda bizimle nöbetini tutuyor. Kucağımda uyuyup uyanıyo

KAYSERİ (AA) - MUSA ÖZYÜREK - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki için düzenlenen demokrasi nöbetine, Sercan ve Ayşe Akbaş çifti, kucaklarındaki 3 aylık bebekleriyle katılıyor.

Darbe girişiminin ardından vatandaşlar büyük küçük, genç yaşlı demeden meydanlara akın ederken ailelerinin kucaklarında veya pusetlerde meydanlara katılan küçük "nöbetçiler", vatandaşları duygulandırıyor.

Babasının kucağında ilerleyen saatlere rağmen uyumadan elindeki Türk bayrağıyla meydanda yerini alan 3 aylık Mustafa Akbaş da vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

Akbaşın babası Sercan Akbaş (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesinden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla meydanlara indiklerini söyledi.

Yaklaşık 3 ay önce dünyaya gelen bebeklerini de biran olsun yanlarından ayırmadıklarını belirten Akbaş, şunları kaydetti:

"Demokrasi nöbetini bırakmayacağız. İlk günlerden itibaren çocuğumuzla birlikte meydanlara koştuk. Ne zaman meydanlardan çekilmemiz gerekirse o zamana kadar nöbetimize devam edeceğiz. Vatanımızı, milletimizi çok seviyoruz. 3 aylık bebeğimiz kucağımızda meydanlarda bizimle nöbetini tutuyor. Kucağımda uyuyup uyanıyor. Zor oluyor ama vatan için değer. Biraz küçük başladı vatan nöbetine ama inşallah hayatının sonuna kadar vatanına, milletine bağlı bir şekilde gerekirse nöbet tutacak, gerekirse uykusuz kalacak ama vatanını satmayacak, gerekirse de vatanı için canını feda edecek."

- "Vatan, millet bilincini almasını istiyoruz"

Minik nöbetçinin annesi Ayşe Akbaş da darbe girişimini televizyondan öğrendiklerini ve ilk günden itibaren sokaklara çıktıklarını ifade etti.

Kucaklarındaki bebekleriyle meydana koştuklarını dile getiren anne Akbaş, şöyle konuştu:

"Karnını doyurma, altını değiştirme ve uyutmada biraz sıkıntılar yaşıyoruz ama bu vatan için her türlü zorluğa katlanmaya değer. Bu vatanı kimseye böldürtmeyiz. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, devletimizin yanındayız. Meydanları boş bırakmayacağız. Biz bu ülkeyi kolay kazanmadık. Ecdadımız dişiyle, tırnağıyla kazıyarak bu ülkeyi bu günlere getirdi. Bebeğimiz de bizimle birlikte her türlü zorluklara rağmen her zaman meydanlarda olacak. Hiçbir zaman onu evde bir yakınımıza bırakmayı düşünmedik. Bu yaşlardan itibaren vatan, millet bilincini almasını istiyoruz."

- Gurbetçiler tatilini demokrasi nöbetinde geçiriyor

Tüm yurtta vatandaşlar, birlik beraberlik içinde meydanlardaki nöbetine devam ederken yurt dışından tatil için memleketlerine gelen gurbetçiler de meydanları boş bırakmıyor.

10 yıldır yaşadığı Almanya'nın Hamburg kentinden eşi ve çocuklarıyla birlikte memleketi Kayseri'ye gelen Tarkan Demir, "Bu iznimde vatanımı ve milletimi savunmak için meydanlara indim. Allah'ın izniyle ülkemizi kimse yıkamayacak, bölemeyecek ve parçalayamayacak. Gerekirse iznimin tamamını meydanlarda, ülkem için geçireceğim. Ülkemi yılmadan, usanmadan savunmaya devam edeceğim." dedi.

Demir'in 10 yaşındaki kızı Büşra Demir de Türkiye'yi çok sevdiğini ve yaşananları duyunca çok üzüldüğünü söyledi.

Meydanlardaki demokrasi nöbetine katılmak için can attığını ve Türkiye'ye geldikleri günden itibaren meydanlarda olduklarını anlatan Demir, "Gerekirse tatil yapmacağız, denize gitmeyeceğiz ama demokrasi nöbetinden vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizin kıymetini gurbet ellerde daha iyi anlıyoruz. Türkiye'ye sevinç, heyecan ve büyük bir mutlulukla geliyoruz. Bu cennet vatanımızı kimsenin bölmesine müsade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :