Tutuklu yakınlarından yeniden yargılanma talebi

Tutuklu yakınlarından yeniden yargılanma talebi

Bingöl'de bir grup tutuklu yakını, 28 Şubat ve FETÖ mağduru olduklarını savundukları cezaevindeki yakınları için yeniden yargılanma yolunun açılmasını istedi

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de bazı tutuklu yakınları, 28 Şubat sürecinin ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mağduru olduklarını öne sürdükleri akrabalarına yeniden yargılanma yolunun açılmasını istedi.

Kent merkezindeki bir restoranda düzenlenen basın toplantısında tutuklu yakınları adına açıklama yapan Medeni Kaan, farklı davalardan dolayı tutuklu bulunanların bir an önce yeniden yargılanmasını talep ettiklerini belirtti.

Kardeşinin 17 yıldan bu yana tutuklu bulunduğunu ifade eden Kaan, "Kardeşini ve diğer tutukluları yargılayan savcı, hakim ve güvenlik güçlerinin büyük bir kısmının şuan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında cezaevinde. Kardeşimin ve diğer tutukluların yeniden yargılanması için yetkililerden yardım istiyoruz. Af değil, bunlar için yeniden bir yargılanma istiyoruz." diye konuştu.

Tutuklu yakınlarından Mehmet Tamaç ise oğlunun 21 yıldan beri cezaevinde olduğunu dile getirerek, "Oğlum gibi haksız yere cezaevine konulan herkes için af değil, adalet istiyoruz." dedi.

Nusrettin Beçene de kardeşinin cezaevinde olduğunu anlatarak, müebbet hapis cezasına çarptırılan kardeşinin bu cezayı hak etmediğini iddia etti. Beçene, "Ergenekon ve diğer davalarda tutuklananlar için nasıl yeniden yargılanma yapıldıysa biz de kendi yakınlarımız için aynı şeyi istiyoruz." şeklinde konuştu.

Rabia Kutulman, 17 yıldır oğlunun cezaevinde olduğunu belirterek, çocuklarını güçlükle büyüttüğünü aktardı.

"Oğlum için adalet istiyorum. Oğluma 37 yıl ceza verdiler. Eşim yok, eşim öldüğünde çocuklarım küçüktü ve onlara ben baktım, ben büyüttüm. Ben bütün sevgimi çocuklarıma verdim. Ben yaşlıyım, gidip gelemiyorum. Oğluma ceza verenler cezaevinde." ifadelerini kullanan Kutulman, yeniden yargılanma talep ettiklerini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :