TÜROFED Başkan Yardımcısı İşler:

TÜROFED Başkan Yardımcısı İşler:

"Hedef pazarlarda etkin tanıtım ve pazarlama stratejilerinin yürütülmesi gerekiyor"

İZMİR (AA) - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, turizmde hedef pazarlarda etkin tanıtım ve pazarlama stratejilerinin yürütülmesi gerektiğini bildirdi.

İşler, yaptığı yazılı açıklamada, 2016'nın ilk 10 aylık döneminde İzmir'in turist kaybının 490 bini geçtiğini, uluslararası arenada taze kan aradıklarını kaydetti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "World Travel Market"a katılan tur operatörlerinin 2017 planlamalarını 2016’da gerçekleşen rakamlar üzerinden yaptığını belirten İşler, şunları kaydetti:

"Tur operatörleri, 'Biz Türkiye’yi böyle planladık ama esnek uçak koyma konusunda açığız' diyorlar. Konjonktürü göz önünde bulundurarak Avrupa pazarındaki gelişmelere baktığımızda, coğrafyamızda barış havası yaşanmasının bizi avantajlı duruma getirebileceğini düşünüyoruz. Sektör olarak tur operatörlerine vermemiz gereken her şeyi verdik. Gücümüz oranında çaba harcıyor, üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Hedef pazarlarda etkin tanıtım ve pazarlama stratejilerinin yürütülmesi gerekiyor. Bundan sonra yapılması gereken şey, tüm kesimlerin iş birliğiyle ülke dışında ciddi bir PR ve imaj çalışması yapılmasıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :