TÜRKPA Çevre ve Doğal Kaynaklar Komisyonu Bakü'de toplandı

TÜRKPA Çevre ve Doğal Kaynaklar Komisyonu Bakü'de toplandı

BAKÜ (AA) - Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Çevre ve Doğal Kaynaklar Komisyonunun ikinci toplantısı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de...

BAKÜ (AA) - Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Çevre ve Doğal Kaynaklar Komisyonunun ikinci toplantısı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirildi.

Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan milletvekillerinin katıldığı toplantıda, "Küresel İklim Değişikliği: Üye Ülkeler İçin Neden ve Sonuçları" konulu rapor müzakere edildi.

Türkiye'yi temsilen toplantıda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık doğal kaynakların verimli kullanımı ve çevrenin korunmasının günün öncelikli konuları arasında olduğunu söyledi.

Refahın sağlanması için doğal kaynakların etkin işletilmesi ve sanayi tesislerinin çalışması gerektiğini hatırlatan Kıyıklık, gelişmiş ülkelerle TÜRKPA ülkeleri arasındaki sanayileşme farkını kapatmak için hızlı hareket etme ihtiyacının kendilerini hassas dengelerle karşı karşıya bıraktığını kaydetti.

Sanayileşme koşuşturması içerisinde hem hızlı kalkınma hem de çevreyi korumak zorunda olduklarını vurgulayan Kıyıklık, üye ülkelerin kendilerini çok etkileyen iklim değişikliği konusunda daha fazla işbirliği yapması gerektiğini ifade etti.

Kıyıklık, müzakere ettikleri raporda TÜRKPA üyesi dört ülkede doğal kaynakların korunması ve çölleşmenin önüne geçilmesi için yapılması gerekenlerin ve örnek uygulamaların yer aldığını kaydetti.

Feyzullah Kıyıklık, "Bu rapor 2017'de bütün üyelere yeniden deklere edilecek. Bu ülkelerde çölleşmenin önlenmesi ve kaynakların daha iyi kullanılması için yeni tedbirler alınacak." dedi.

Toplantıda oy birliği ile alınan kararla raporun bir sonraki TÜRKPA Genel Kurulunda Kıyıklık tarafından sunulmasına karar verildi. Komisyonun 3. toplantısının ise Kazakistan'da yapılması kararlaştırıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :