Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Şen Türk iş adamlarıyla buluştu

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Şen Türk iş adamlarıyla buluştu

TAŞKENT (AA) - Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Özbekistan'da faaliyet gösteren Türk iş adamlarıyla istişare toplantısında bir araya...

TAŞKENT (AA) - Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Özbekistan'da faaliyet gösteren Türk iş adamlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi.

Taşkent'te Büyükelçilik Konutu'ndaki toplantıya, büyükelçilik çalışanlarının yanı sıra Özbekistan'daki diğer Türk kurumlarının temsilcileri de katıldı.

Burada konuşan Şen, Türkiye-Özbekistan ilişkilerinde yeni bir döneme girildiğini ve dolayısıyla bu çerçevede Türk iş adamlarıyla istişarelerde bulunmak istediklerini söyledi.

Şen, iki ülke cumhurbaşkanlarının geçen kasım ayında Semerkant'ta yaptıkları görüşmede çizdikleri yol haritası doğrultusunda ilişkilerin birçok alanda sürekli geliştiğini vurguladı.

Her iki ülkeden de başbakan yardımcıları düzeyinde karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştiğini, iş adamları forumlarının düzenlendiğini hatırlatan Şen, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in gelecek ay sonunda Türkiye'ye resmi ziyaret kapsamında geleceğini kaydetti.

Büyükelçi Şen, Taşkent Büyükelçiliğinin de ilişkilerin en güçlü hale gelebilmesi için elinden geleni yapacağını belirterek, ülkede faaliyet yürüten Türk iş adamlarına gereken tüm desteği sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler