Türkiye'nin ilk 'Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı' için Konya'da imzalar atıldı

Türkiye'nin ilk 'Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı' için Konya'da imzalar atıldı

Konya Valiliği liderliğinde düzenlenecek olan Türkiye'nin ilk Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı için iş birliği protokolü imzalandı. Fuar, meslek liseleri öğrencilerini sanayicilerle buluşturarak istihdam olanakları sunacak.

Konya Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan Türkiye'nin ilk Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı için iş birliği protokolü imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan fuarın imza töreni, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk İyibildiren ve Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit tarafından gerçekleştirildi.

Vali Özkan, küreselleşme ve teknolojik gelişmelerin işgücü piyasasının ihtiyaçlarını değiştirdiğini belirterek, mesleki ve teknik eğitimin öneminin arttığını vurguladı. Özkan, Türkiye'nin genç nüfusuyla mesleki eğitime verilen önemin giderek arttığını ifade ederek, fuarın ülke geneline örnek olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, belediye olarak öğrencilerin yanında olduklarını ve mesleki eğitimin önemini vurgulayarak, fuarın sanayinin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen ise fuarın Türkiye'de bir ilki temsil ettiğini belirterek, meslek liseleri mezunlarını sanayicilerle buluşturarak istihdam olanakları sağlayacaklarını ifade etti.

Fuarda, meslek liseleri öğrencileri ve mezunları, Konyalı sanayicilerle bir araya gelerek iş ve staj imkanları elde edecekler. Bu etkinlik, Türkiye'de bir ilk olup, meslek liseleri ile sanayicilerin buluşmasına öncülük edecek.

Türkiye'nin ilk 'Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı' için Konya'da imzalar atıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.