Türkiye'den Sudan'a yardım eli

Türkiye'den Sudan'a yardım eli

Su sıkıntısı yaşanan Sudan'a destek amacıyla 2 sondaj makinesi, 1 kompresör ve 80 sondaj borusu gönderildi- DSİ Genel Müdürü Acu:- "Araçlar Sudan heyetine teslim edilmek üzere Mersin Limanı'na gönderildi. Hibe edilen araç ve gereçlerin toplam maliyeti, 8

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Türkiye'den Sudan'a, yaşadıkları su sıkıntısının çözümüne destek amacıyla 2 sondaj makinesi, 1 kompresör ve 80 sondaj borusu gönderildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada küresel ısınmayla su kaynaklarının kullanımının öneminin de arttığını söyledi.

Bu nedenle kaynakların su israf edilmeden kullanımı ile geliştirilmesi yönünde projeler üretilmesi ve uygulanması gerektiğini belirten Acu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun öncülüğünde, iyi niyet anlaşmaları çerçevesinde kardeş ülke Sudan ile ortak çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Sudan'a daha önce bir sondaj makinesi hibe ettiklerini anlatan Acu, şöyle konuştu:

"Eğitim maksatlı 3 kuyu açılarak, Sudanlı sondörlere, uygulamalı eğitim sonunda sertifika verilmiştir. 21 Aralık 2016'da imzalanan anlaşmaya binaen Bakanımızın verdikleri talimat gereğince, 2 su sondaj makinesi, 1 kompresör ve 80 sondaj borusu hibe işleminin gerçekleşmesi için çalışmalar tamamlanmış, makinelerin detaylı bakım onarımları yapılmış, gerekli bakanlık oluru alınmış ve 13 Şubat 2017 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanmıştır."

Araçların Sudan heyetine teslim edilmek üzere Mersin Limanı'na gönderildiğini kaydeden Acu, "Hibe edilen araç ve gereçlerin toplam maliyeti, 2017 fiyatlarıyla 8 milyon 362 bin liradır." bilgisini verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :