Türkiye'den Makedonyalı selzedelere yardım

Türkiye'den Makedonyalı selzedelere yardım

AFAD, başkent Üsküp'te ağustos ayında etkili olan ve 22 kişinin hayatını kaybettiği selin ardından selzedelere yardım yaptı

ÜSKÜP (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Makedonya'nın başkenti Üsküp'te geçen ağustos ayında yaşanan ve 22 kişinin hayatını kaybedip büyük maddi hasarın meydana geldiği sel felaketinin ardından bölgedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulundu.

Başkent Üsküp'te, yardımların ihtiyaç sahiplerine teslim edildiği törene AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, Çayır Belediye Başkanı İzet Meciti, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Bünyamin Kutlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve selzede vatandaşlar katıldı.

AFAD Başkan Yardımcısı Taşdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, "dost ve kardeş ülke" olarak nitelendirdiği Makedonya'yı ziyaret etmekten ve buradaki ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İnsanoğlunun yüzyıllardır doğa olaylarına çözüm üretemediğini kaydeden Taşdelen, "Bu tür konularda ülkelerarası dayanışma önem arz etmektedir. Bu bağlamda, Makedonyalı kardeşlerimizin yaşadığı doğa olayı karşısında yanında bulunmak ve kardeşliğimizi göstermek durumundaydık. İlk günden itibaren AFAD, Kızılay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak felaketin önüne geçmek adına buradaydık." diye konuştu.

Bölge halkının yaralarını sarana dek Makedonya'da kalmaya devam edeceklerini ifade eden Taşdelen, "Makedonya'ya ulaştırdığımız yardım miktarı 900 bin avroyu aşmıştır. Bu yardımlar devam edecek. Bugün de burada AFAD'ın mağdur ailelere beyaz eşya yardımını takdim edeceğiz." dedi.

Türkiye'nin uluslararası insani yardımlar konusunda din ve dil ayrımı gözetmeksizin, tüm dünyaya yardım elini uzatmaya çalışan bir ülke olduğunu söyleyen Taşdelen, bundan sonraki süreçte de mağdur olan tüm ülkelerde Türkiye'nin yardımlarını sunacağını kaydetti.

Çayır Belediye Başkanı Meciti de Türkiye'ye ve Türk kurumlarına afetin meydana geldiği ilk günden beri gösterdikleri ilgi için teşekkür ederek, gelecekte de bu güzel işbirliğinin devam etmesini arzuladığını söyledi.

Açıklamaların ardından AFAD tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek 500 adet mutfak seti ve 500 adet çamaşır makinesinin dağıtımına başlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :