Türkiye'den, Kırgızistan’ın bilişim altyapısına destek

Türkiye'den, Kırgızistan’ın bilişim altyapısına destek

BİŞKEK (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), Kırgızistan Maliye ve Dışişleri bakanlıklarının bilişim altyapısının...

BİŞKEK (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), Kırgızistan Maliye ve Dışişleri bakanlıklarının bilişim altyapısının oluşturulmasına destek vereceği bildirildi.

TİKA ile Kırgızistan Maliye ve Dışişleri Bakanlığı arasında bilişim altyapısının oluşturulmasını öngören işbirliği protokolü TİKA Orta Asya ve Kafkasya Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, Maliye Bakanı Adılbek Kasımaliyev ile Dışişleri Bakanlığı Teknik Destek Bölüm Başkanı Bakıt Yusupov tarafından imzalandı.

Protokol çerçevesinde TİKA, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından kabul edilen ve uygulanan 2013-2017 dönemini kapsayan Ulusal Kalkınma Stratejisi'ndeki eylem planında yer alan e-devlet hizmetleri altyapısının kurulması ve uygulanmasına katkı sağlamak amacıyla orta vadede Dışişleri Bakanlığının elektronik iletişim altyapısını, Maliye Bakanlığının ise Bütçe Planlaması Bilgi Sistemleri ile Hazine Yönetimi Bilgi Sistemlerini kuracak.

Maliye Bakanlığında düzenlenen imza töreninden sonra AA muhabirine açıklamada bulunan Maliye Bakanı Kasımaliyev, bakanlığın bilişim altyapısına çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Türkiye devleti e-devlet konusunda çok tecrübelidir. Kırgızistan olarak, bilişim hizmetleri konusundaki hedefimiz dünya standartlarına ulaşmaktır. Bugün TİKA ile işbirliği protokolü imzaladık. Bundan sonra çalışma ekipleri kurulacak ve çalışmalara başlanacak” dedi. 

TİKA, dün Kırgızistan Sağlık Bakanlığına tam donanımlı 5 ambulans hibe etmişti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı