Türkiye'den ABD ve İsrail ile Brunson takası iddialarına yalanlama!

Türkiye'den ABD ve İsrail ile Brunson takası iddialarına yalanlama!

Türkiye'den, İsrail'de gözaltına alınan ve bir ay tutuklu kalan Ebru Özkan'ın serbest bırakılmasına karşılık, Rahip Brunson'un serbest bırakıldığı iddialarına yalanlama geldi.

AA'ya konuşan bir Türk yetkili, "İsrail'de düzmece terör suçlamalarıyla gözaltına alınan Ebru Özkan'ın salıverilmesi karşılığında Andrew Brunson'ın serbest bırakılmasına yönelik Türkiye ile ABD arasında anlaşma yapıldığına yönelik haberler tamamen asılsızdır" dedi.

Washington Post gazetesi ABD Başkanı Trump'ın 14 Temmuz'da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu arayarak İsrail'de gözaltına alınan Ebru Özkan adlı Türk vatandaşının bırakılmasını istediğini yazmıştı.

İsrail haberi doğrularken, talebin Erdoğan ile Trump arasında ABD'li rahip Brunson'ın bırakılması anlaşması çerçevesinde olduğu belirtilmişti.

İSRAİLLİ YETKİLİ DOĞRULADI
İsrail'in önemli gazetelerinden Haaretz'e konuşan adı açıklanmak istemeyen bir İsraiili yetkili Trump'ın Özkan'ın serbest bırakılmasını istediğini doğruladı.
Yetkili "Başkan Trump'tan bu yönde bir istek geldiğini doğrulayabilirim" diye konuştu.

ÖZKAN 11 HAZİRAN'DA GÖZALTINA ALINDI

27 yaşındaki Özkan, Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda terör örgütleri (Hamas) ile birlikte komplo kurmak ve devlet güvenliğine tehlike arz etmek gibi terörizm suçlamaları ile gözaltına alınmış, 15 Temmuz'da ise İsrail Özkan'ı Türkiye'ye sınır dışı etmişti.