Türkiye'de koronavirüs tedbirleri 1 yıl daha devam edecek

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri 1 yıl daha devam edecek

Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayıları giderek hızla artarken bir kötü haber de Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü'den geldi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, tedbirlere 2021 yılı sonuna kadar devam etmek zorunda olduğumuzu gösteriyor.

Yasaklar ne zamana kadar sürmeli? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü cevapladı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, koronavirüs tedbirleri kapsamında, alınan tedbirleri ve bu tedbirlerin etkisini anlattı.

Devletin kamusal yerle alakalı yeni tedbirler alındığı ve kural ihlalleri yapanlara cezalar uygulandığını söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, "Ev içi toplantılardan da muhakkak uzak durmak gerekiyor."

MADEM KISITLANIYORUZ BU BEDELİN KARŞILIĞINI ALALIM

Sokağa çıkma yasağı etki edebilmesi için ev gezmelerini de yapılmaması gerektiğini söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü şöyle konuştu:

* Vatandaşlarımız sokağa çıkma yasağını by-pass edip evlerde bir araya gelirlerse doğum günü, çay partisi, akşam oturması, aynı apartman içinde komşu ziyaretleri olursa tedbirlerden istenen amaca ulaşılamaz.

* Buradaki amaç; insanların bir araya gelmesini ve bulaşı engellemek. Çarşıda pazarda bir araya gelmeseniz de evlerde bir araya gelirseniz bulaşma devam edecektir.

* Madem yasaklanıyoruz, madem zahmet çekiyoruz, sokağa çıkamıyoruz, alışverişe gidemiyoruz bari bu bedelin karşılığını alalım.

2021 YILIN SONUNA KADAR BU TEDBİRLERE DEVAM ETMEMİZ GEREKİYOR

* Onun için gevşememek gerek. 10-15 gün içinde bir düşme göreceğiz diye umuyoruz.

* Hemen bırakmamak gerek, mücadele devam ediyor. 2021 yılı sonuna kadar bu tedbirlerle devam etmemiz gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler