Türkiye Su Enstitüsünden 30 ülke uzmanına eğitim

Türkiye Su Enstitüsünden 30 ülke uzmanına eğitim

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Türkiye Su Enstitüsü (SUEN), kurulduğu günden bu yana 30 ülkeden 448 su ve atık su uzmanına eğitim verdi- Bakan Eroğlu: - "Tecrübelerimizi diğer ülkelerin yararlanması maksadıyla uluslararası eğitimler düzenleyerek pay

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Türkiye Su Enstitüsü (SUEN), kurulduğu 2011'den bu yana 30 ülkeden 448 su ve atık su uzmanına muhtelif konularda eğitim verdi.

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bir yandan Türkiye'nin her bir köşesine hizmet götürmek için gayret gösterilirken, bir yandan da eğitimler aracılığıyla tecrübeler diğer ülkelerle paylaşıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu kapsamda, bağlı kuruluşu Türkiye Su Enstitüsü aracılığıyla da Türkiye'nin su ve hıfzıssıhha konusundaki teknik tecrübesini aktarmak için ulusal ve uluslararası düzeyde eğitimler düzenliyor.

Enstitünün kurulduğu 2 Kasım 2011'den bu yana 30 ülkeden 448 su ve atık su uzmanına verilen eğitimler, su sektöründe planlama, havza yönetimi planlaması, içme suyu ve atık su arıtma tesislerinin tasarımı ve işletilmesi, içme suyu ve atık su şebekelerinin yönetimi ve yeraltı sularının idaresi gibi çeşitli konuları kapsıyor.

1-3 haftalık kısa kurslar şeklinde düzenlenen eğitimlerden şu ana kadar Fransa, Brezilya, Suudi Arabistan, Mısır ve Azerbaycan başta olmak üzere, toplam 30 ülke uzmanı faydalanırken, Türkiye'den de İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin yanı sıra büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerindeki uzmanlar da yararlandı.

Ergene ve Dicle Havzası'ndaki belediyelerde çalışan 222 personele de içme suyu ve atık su arıtımı konusunda eğitimlerin verildiği, Bakanlığın bu eğitim faaliyetlerini bundan sonra da sürdürmeyi hedeflediği vurgulandı.

- "Su konusunda dünyada söz sahibi olmaya devam edeceğiz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin özellikle su konusunda çok ciddi tecrübelere sahip olduğunu belirtti.

Bakan Eroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"81 ilimizin uzun vadeli olarak içme suyu ihtiyacını karşılayan, inşa ettiğimiz modern atık su arıtma tesisleri ile vatandaşlarımıza memba kalitesinde içme suyu sağlayan Bakanlığımız bu konularda ziyadesiyle bir tecrübeye sahip durumda. Bu tecrübelerimizi diğer ülkelerin yararlanması maksadıyla uluslararası eğitimler düzenleyerek paylaşıyoruz ve bize çok olumlu geri dönüşler oluyor. Bundan sonra da bu eğitim faaliyetlerimize devam ederek su konusunda dünyada söz sahibi olmaya devam edeceğiz."


Türkiye Su Enstitüsünden 30 ülke uzmanına eğitim

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :