"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:- " Çocuklarımız, Meclis'in açıldığı o günlere giden Türkiye'nin o zor şartlarını unutmamalı ve mutlaka öğrenmeliler"

KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çocuklara seslenerek, "Çocuklarımız, Meclis'in açıldığı o günlere giden Türkiye'nin o zor şartlarını unutmamalı ve mutlaka öğrenmelidir." dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Karabük'teki ortaöğretim öğrencilerine 182 bisiklet dağıtıldı.

Kent Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Şahin, bugünün Türk milleti ve çocuklar için özel ve anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı milli egemenlik ve aynı zamanda çocuk bayramı olarak kutlayın diye emanet ettiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Niye çocuklarımıza bayram olarak bugünün kutlanmasını tavsiye etti, bunun özel bir anlamı olmalı. Çocuklarımız, Meclis'in açıldığı o günlere giden Türkiye'nin o zor şartlarını unutmamalı ve mutlaka öğrenmeliler. 'İlerde büyüyüp bu ülkenin yönetiminde bir göreve geldiklerinde o günlerini unutmamanın şevki ve aşkıyla bu ülkeye hizmet etmenin çabası içinde olmalılar' mesajını verilmiş diye düşünüyorum. 'Aynı zamanda milli egemenliği, millet egemenliğini, yani bu ülkede sadece millet iradesinin hakim olacağını ve bunun dışındaki başka güçlerin Türkiye'nin yönetiminde etkin olmaması gerektiğini çocuklarımız bu yaşta öğrensinler' diye 23 Nisan'ın aynı zamanda çocuk bayramı olarak ilan edildiğini düşünüyorum. İnanıyorum ki, çocuklarımız bu şuur ve anlayışla yetişecek."

İmkanı olan herkesin spor yapmasını hekimlerin önerdiğini anlatan Şahin, kendisinin de vakit buldukça spor yaptığını söyledi.

Karabük'ün engebeli olduğu için çocukların bisiklete bineceği uygun alanlar bulmasının zorluğuna değinen Şahin, "Belediye başkanlarımız gayret ediyordur 'bisiklet yolu yapalım' diye ama imkanlar nispetinden bunu sağlayabilmek mümkün. Çocuklarımızın bisiklete binerek, farklı etkinlikler yaparak hayata hazırlanmaları, geleceğe dair iyi hazırlanmalarının da yolunu açacaktır." dedi.

Tören sonunda Şahin ve Vali Orhan Alimoğlu, öğrencilere bisikletlerini teslim etti.

Öte yandan, Şahin bisiklet dağıtım töreni öncesi Yeni Mahalle'de uğradığı bir evin bahçesinde keçinin doğum yaptığını öğrenince, cep telefonuyla bu anı görüntüledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler