Türkiye Otizm Meclisi Selçuklu'da toplandı

Türkiye Otizm Meclisi Selçuklu'da toplandı

Türkiye Otizm Meclisi'nin 3. Olağan Genel Kurulu Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) Türkiye Otizm Meclisi'nin (TOM) 3. Olağan Genel Kurulu'na ev sahipliği yaptı. Programın açılış konuşmasını yapan SOBE Vakfı Başkanı Mustafa Ak, " Türkiye Otizm Meclisi (TOM) Olağan Genel Kurulunun hayırlı olması temennisinde bulundu. Ak,"Geçen yıl Türkiye Otizm Meclisi'nin (TOM) oluşumunu gerçekleştirmiştik. SOBE olarak sizlerin de teveccühü ile yönetim kuruluna dahil edildik ve bir sene boyunca sekretaryayı da yürütme görevi aldık. Geçtiğimiz bu süre zarfında yönetim kurulu üyelerimizle 9 yönetim kurulu toplantısı yaptık. Bu yönetim kurulu toplantılarının yanı sıra çalışma grupları da oluşturuldu ve arkadaşlarımız özveriyle bu toplantıları yürüttüler. Bu toplantılar aramızdaki kaynaşmanın artmasına da katkı sağladı" dedi.

ALTAY: SOBE BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Sizleri Konya'da görmek bizim için büyük bir mutluluk diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,"SOBE bizim için çok kıymetli. Çünkü üzerinde çok uzun süre çalıştığımız, gayret ettiğimiz bir projenin adeta neşvünema bulduğu yerdeyiz şuanda. Bir yerel yönetim olarak böyle bir binanın gerçekleştirilmesi, fiziki altyapısının oluşturulması sonra işletmeye hazır hale getirilmesi konusunda ciddi bir fedekarlıkta bulunduk ki çok şükür çok da işlevsel bir bina ortaya çıktı. İşletmesiyle ilgili de bir vakfın kuruluşu ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin desteği ile yürümeye devam ediyoruz" dedi.

ŞEKER: KIYMETİNİ BİLMEK GEREKİYOR

Türkiye Otizm Meclisi'nin (TOM) kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede birçok toplantı yapıldığını ve Otizm Eylem Planının hayata geçmesi yönünde adımlar atıldığını ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Türkiye bu konuda uzun bir boşluğu gidermek üzere son dönemde ciddi bir çaba içerisinde. Bunu kıymetini bilmek gerekiyor" dedi. Türkiye Otizm Meclisi (TOM) 3. Olağan Genel Kuruluna katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan,"Türkiye'de beynin ve sinir sisteminin farklı yapı ve işleyişinden kaynaklanan nörobiyolojik bir farklılıkla dünyaya gelen bireylerimiz üzerine çalışma yürüten kurum, kuruluş, dernek ve vakıf temsilciliklerimizi böyle önemli bir konuda gösterdikleri duyarlılık sebebiyle kutluyorum" dedi. TOM 3. Olağan Genel Kurulu'nun ardından Selçuklu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Selçuklu Kongre Merkezi'nde, İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu konseri ve Sema gösterisi düzenlendi.Haber Merkezi

 

turkiye-otizm-meclisi-selcukluda-toplandi-(5).jpg