Türkiye İzlanda maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda - Canlı izle

Türkiye İzlanda maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda - Canlı izle

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda oynayacağı İzlanda maçı için Reykjavik'e geldi.

 

İzlanda Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi tarihte? İzlanda Türkiye maçının tüm detayları tarihi saati ve kanalı tg.com.tr'de. Türkiye İzlanda maçını tüm gelişmeleri, Türkiye İzlanda maçı haberleri bu sayfada! 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde A Milli Takım Türkiye, İzlanda ile karşılaşacak. Türkiye İzlanda maçı ne zaman? Türkiye İzlanda maçı hangi kanalda? Türkiye İzlanda maçı saat kaçta? Türkiye izlanda maçının tarihi saati ve kanalı tg.com.tr adresinde.

Edinburg'dan Reykjavik'e TSİ 16.45'de gelen A Milliler'i havaalanında 10 kadar taraftar karşıladı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerin de eşlik ettiği kafile daha sonra konaklayacağı Grand Hotel'e geldi. Bir Türk taraftar Arda Turan'dan imza isterken bir İspanyol vatandaş ta Arda'ya Atletico Madrid forması imzalattı.

Milli Takım maç öncesi bugün TSİ 21.30'da maçın oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı'nda son antrenmanını yapacak. Antrenman öncesi teknik direktör Fatih Terim bir basın toplantısı düzenleyecek.

24 KİŞİLİK ADAY KADRO

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından Danimarka ve İzlanda  maçları için belirlenen 24 kişilik aday kadroda şu futbolcular bulunuyor:
      
Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir), Mert Günok, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Emre Belözoğlu, Mehmet Topal (Fenerbahçe), Tarık Çamdal (Eskişehirspor), Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu (Bayer 04 Leverkusen), Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Olcan Adın (Galatasaray), Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek (Beşiktaş), Ozan Tufan (Bursaspor), Arda Turan (Atletico Madrid), Ahmet İlhan Özek (Kardemir Karabükspor), Mevlüt Erdinç (Saint-Etienne)

Fatih Terim talimatı verdi

A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde İzlanda ile salı akşamı deplasmanda oynayacağı maç öncesi hedefe kilitlendi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kritik maçın stratejisini belirleyerek oyuncularıyla paylaştı.

Ay-yıldızlı hoca önceki gün gerçekleştirlien taktik çalışmasında kafasındaki planı oyuncularına aktarırken bir dizi uyarıda bulundu. İzlanda'yı pres ve savunmanın arkasına atılacak toplarla vurmayı planlayan Terim, antrenmanı sık sık durdurarak, pasların isabetli olmasını istedi. Kanatlarda ve orta sahada görev yapan oyunculara her fırsatta hücuma destek vermelerini söyleyen deneyimli teknik adam, bol bol şut atılması talimatını da iletti.

TEMEL İLKE PRES

İzlanda karşısında az hata yaparak oynamaları gerektiğine vurgu yapan Fatih Terim, "Size İzlanda maçının şifresini söylüyorum. Rakip sahada baskı bizim temel ilkemiz olacak. Merkezden araya oynayacağız. Kanatlarda zaten zorun yok. Ancak topu almak yetmez, çevrenizi kontrol edin, bakın bloklar arasında neler oluyor bakın. Hepinizden gerekli koşuları bekliyorum" diye konuştu.

"GARANTİ OYNAYIN"

Ay-yıldızlı hoca, savunma ve orta sahada görev yapan oyunculardan riskten kaçınmalarını da istedi. Oyunu kontrol altında tutmaları gerektiğinin altını çizen Fatih Terim, "Top ayağınızdayken huzur bulsun. Mümkün oldukça riske girmeyin, garanti oynayın. Baktınız olmuyor, risk yerine kalecinize oynayın. Top kaptırıp atak yemektense geriye oynayalım" ifadelerini kullandı..

UEFA'da Fatih Terim devrimi

Fatih Terim'in sahaya 23 futbolcuyla (3'ü kaleci) çıkma önerisi UEFA tarafından kabul edildi.

UEFA, Fatih Terim'in önerisi üzerine milli takımların bundan böyle Avrupa Şampiyonası elemelerinde de sahaya 23 futbolcuyla (3'ü kaleci) çıkmasını kabul etti. Bu kural ilk olarak bugün oynanan maçlarda uygulandı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, UEFA'da bir devrime imza attı. Terim'in önerisini kabul eden UEFA, 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarında takım esame listesinin 23 kişilik olmasını kabul etti. Buna göre yedek kulübesinde bir değil iki yedek kaleci oturabilecek. Yedek kulübesindeki oyuncu sayısı da 10'dan 12'ye çıkmış oldu. Euro 2012 finallerinde ve son Dünya Kupası finallerinde de kadrolar 23 kişiden oluşmuştu. Terim, ilk olarak bu tekifi Euro 2008 finallerinde ortaya atmıştı. Sakat ve cezalı oyuncu çokluğundan yakınan Terim, üçüncü kaleciyi de yedek listesine alınmasına izin verilmesi gerektiğini vurgulayıp, "Belki kaleciyi orta sahada oynatırım" demişti.

Fatih Terim, konu ile ilgili olarak dün Show TV'nin sorusuna verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"20+3'ün esas kaynağı; Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonaları'nda bu tip rakamlar olur. Federasyonumuza böyle bir teklifte bulundum. Tribünde oturan bir futbolcu ile yedek kulübe olan oyuncu arasında psikolojik olarak çok fark vardır. Buradaki asıl amaç; oyuncu kaybetmemek. 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki son basın toplantısında "3 kaleciden birini orta sahada oynatabilir miyiz?" diye espri yapmıştım. Çok sakat ve cezalı oyuncumuz vardı. Bu esprinin altında biraz gerçek de vardı. Şimdi şampiyonlarda; doktor raporu ile ispatladığınız zaman; sakat futbolcunun yerine birini alabiliyorsunuz. Kaliteyi korumak için herkesin en iyi kadroyu oynatması için yapılıyor.”

“İNANIYORUM, İNANIYORUZ”

Salı günü oynayacakları İzlanda maçına da değinen Terim, “İnşallah bizim için iyi bir başlangıç olacak. Çok inanıyorum ve inanıyoruz. Hiçbir düşüncemiz yok ama bu bir turnuva... Ümit ederim bir sıkıntı çekmeden gideriz ama daha sıkıntısız bir turnuva görmedim. Yine de çıkarız, hedefe varacağız. Takımıma güveniyorum ve inanıyorum. Çocuklarımız, ne yapacaklarını bilecek kadar zeki ve özlem içerisindeler. Şartlar ne olursa olsun biz iyi bir takımız, Türkiye'nin gurur duyacağı bir takım olacak."

MAÇ PROGRAMI

EURO 2016 elemelerinde gruplarda ilk maçların programı (TSİ) şöyle:

BUGÜN

19.00 Danimarka-Ermenistan
19.00 Gürcistan-İrlanda Cumhuriyeti
19.00 Macaristan-Kuzey İrlanda
21.45 Faroe Adaları-Finlandiya
21.45 Yunanistan-Romanya
21.45 Almanya-İskoçya
21.45 Cebelitarık-Polonya
21.45 Portekiz-Arnavutluk

8 EYLÜL PAZARTESİ

19.00 Rusya-Liechtenstein
21.45 Avusturya-İsveç
21.45 Karadağ-Moldova
21.45 Lüksemburg-Belarus
21.45 İspanya-Makedonya
21.45 Ukrayna-Slovakya
21.45 Estonya-Slovenya
21.45 San Marino-Litvanya
21.45 İsviçre-İngiltere

9 EYLÜL SALI

19.00 Kazakistan-Letonya
19.00 Azerbaycan-Bulgaristan
21.45 Hırvatistan-Malta
21.45 Norveç-İtalya
21.45 Çek Cumhuriyeti-Hollanda
21.45 İzlanda-Türkiye
21.45 Andorra-Galler
21.45 Bosna Hersek-Kıbrıs Rum Kesimi

GRUPTA İLK İKİ SIRADAKİ TAKIMLAR DİREKT ÇIKACAK

Toplam 53 ülkenin 6 takımlı 8 ve 5 takımlı 1 grupta yer aldığı EURO 2016 elemelerinde gruplarını ilk iki sırada bitiren 18 takım ve en iyi grup üçüncüsü finallere yükselecek.
      
Geri kalan 8 grup üçüncüsünün ikili olarak eşleşeceği play-off maçları sonunda ise 4 takım daha finallere katılmaya hak kazanacak. Play-off karşılaşmaları 12-14 ve 15-17 Kasım 2015'te yapılacak.
      
EURO 2016 finallerinin kura çekimi ise 12 Aralık 2015'te Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak. Finallerde 24 takım dörderli olarak 6 gruba ayrılacak.
      
EV SAHİBİ FRANSA DİREKT KATILACAK

Evsahibi Fransa, EURO 2016'ya eleme maçları oynamadan doğrudan katılacak.
      
EURO 2016 elemelerinde 5 takımlı I Grubu'nda yer alan ekipler, resmi eleme müsabakalarının olmadığı milli maç haftalarında finallere direkt olarak katılacak turnuvanın evsahibi Fransa ile hazırlık maçları oynayacak.

GRUPLAR

EURO 2016 elemelerinde 53 ülkenin mücadele edeceği grup eşleşmeleri şu şekilde:

A Grubu: Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Letonya, İzlanda, Kazakistan.
B Grubu: Bosna Hersek, Belçika, İsrail, Galler, Kıbrıs Rum Kesimi, Andorra.
C Grubu: İspanya, Ukrayna, Slovakya, Belarus, Makedonya, Lüksemburg.
D Grubu: Almanya, İrlanda Cumhuriyeti, Polonya, İskoçya, Gürcistan, Cebelitarık.
E Grubu: İngiltere, İsviçre, Slovenya, Estonya, Litvanya, San Marino.
F Grubu: Yunanistan, Macaristan, Romanya, Finlandiya, Kuzey İrlanda, Faroe Adaları.
G Grubu: Rusya, İsveç, Avusturya, Karadağ, Moldova, Liechtenstein.
H Grubu: İtalya, Hırvatistan, Norveç, Bulgaristan, Azerbaycan, Malta.
I Grubu: Portekiz, Danimarka, Sırbistan, Ermenistan, Arnavutluk.

ELEME GRUPLARINDA MAÇ TARİHLERİ

EURO 2016 elemeleri maç tarihleri şöyle:
1. Maçlar: 7-8-9 Eylül
2. Maçlar: 9-10-11 Ekim
3. Maçlar: 12-13-14 Ekim
4. Maçlar: 14-15-16 Kasım
5. Maçlar: 27-28-29-31 Mart 2015
6. Maçlar: 12-13-14 Haziran 2015
7. Maçlar: 3-4-5 Eylül 2015
8. Maçlar: 6-7-8 Eylül 2015
9. Maçlar: 8-9-10 Ekim 2015
10. Maçlar: 11-12-13 Ekim 2015

PLAY-OFF MAÇ TARİHLERİ

1. Maçlar: 12-13-14 Kasım 2015
2. Maçlar: 15-16-17 Kasım 2015

İzlanda Türkiye'ye meydan okudu

İzlanda Teknik Direktörü, Türkiye'yi yenebileceklerine inanıyor.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu ilk maçında yarın Türkiye'yi ağırlayacak olan İzlanda Milli Takımı'nın teknik direktörleri Lars Lagerback ve Heimir Hallgrimsson, yarın kendilerini galibiyete taşıyacak bir oyun ortaya koyacaklarına inandıklarını söylediler.

Karşılaşmanın oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı'nda forvet oyuncusu Kolbeinn Sigthorsson ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Lars Lagerback ve Hemir Hallgrimsson, gazetecilerin sorularını yanıtladılar. Avrupa Şampiyonası elemelerine Türkiye maçıyla başlayacaklarını ve güçlü bir rakibe karşı sahaya çıkacaklarını ifade eden Lagerback, "Türkiye karşısında maça çok iyi konsantre olmalıyız. Galibiyet için anahtar faktör, iyi savunma yapmak. Çünkü gerçekten kaliteli bir Türk Milli Takımı var. Hücum güçleri oldukça yüksek ve biz de buna savunmada direnç gösterebilmeliyiz. Eğer savunma sorunları yaşamazsak, kendi evimizdeki maçtan istediğimiz sonuçla ayrılabiliriz" diye konuştu.

Türkiye'nin yaptığı maçları takip ettiklerini ve son oynanan Danimarka maçını özellikle incelemeye aldıklarını aktaran İsveçli teknik adam, "Danimarka maçındaki taktiklerini izledik ve bunun üzerinde çalıştık. Umarım bu bilgiler bize yarın fayda sağlayacaktır. Türkiye gerçekten güçlü bir takım ancak biz yarın kazanmayı hedefliyoruz. Tabii ki karşımızdaki tehlikeli bir rakip. Her türlü sonuca açık bir müsabaka olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Hallgrimsson: "Oyuncularımıza güveniyorum"

İzlanda Milli Takımı teknik direktörlerinden Heimir Hallgrimsson da oyuncuların Türkiye maçına hazır olduklarını ve yarın iyi bir sonuç alacaklarını düşündüğünü söyledi.

Türkiye'nin Dünya Kupası elemelerinde gruptan çıkamayarak hayal kırıklığı yaşadığını ve Avrupa Şampiyonası elemelerine önem verdiğini dile getiren Hallgrimsson, "Türkiye maçını kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Oyuncularımız iyi durumda ve onlara güveniyorum. Yarın galip geleceğimize dönük beklentim de oldukça yüksek" ifadelerini kullandı.

İzlanda Milli Takımı'nın forvet oyuncularından Kolbeinn Sigthorsson ise yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kadrosunda önemli oyuncular bulundurduğunu aktararak, Arda Turan'ın dikkat etmeleri gereken oyuncuların başında geldiğini vurguladı.

Sighthorsson, milli takımda iki teknik direktörle birlikte çalışmalarıyla ilgili olarak da "Her iki teknik adamla çalışmak da çok iyi. Aramızda çok güzel bir iletişim var. Başarı kazanabilmemiz için de bu çok önemli" şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: İHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler