Türkiye ile Gürcistan Tarımsal İş Forumu

Türkiye ile Gürcistan Tarımsal İş Forumu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:"Son derece verimli ve dostane bir toplantı ve değerlendirme ziyareti oldu"

TİFLİS (AA) - Türkiye ile Gürcistan Tarımsal İş Forumu'na işadamlarıyla katılarak Tiflis'teki temaslarını tamamlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, son derece verimli ve dostane bir toplantı ve değerlendirme ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Çelik, Gürcistan ziyareti ve forum ile ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ve hükümetinin Türkiye'ye verdiği desteğini memnuniyetle karşıladığını ifada eden Çelik, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'yi heyeti ile birlikte ilk olarak ziyaret eden Gürcistan Başbakanı olmuştur. Bu ziyaretin hem teröre karşı dayanışma açısından, hem de darbeye karşı demokrasiden yana olma açısından anlamlı bir ziyaretti." diye konuştu.

Bakan Çelik, Başbakan Kvirikaşvili'nin Türkiye'ye ziyareti sırasında heyette bulunan Gürcistan tarım bakanıyla görüşmelerinde iki ülke arasındaki tarımsal konular üzerinde ortak çalışma kararı alındığını kaydetti.

Gürcü mevkidaşıyla iki ülke arasındaki tarım potansiyelinin harekete geçirilmesi konusunda mutabakata vardıklarını dile getiren Çelik, Türkiye ile Gürcistan Tarımsal İş Forumunun bu görüşmenin neticesinde düzenlendiğine dikkat çekti.

Çelik, Gürcistan ziyareti sırasında Başbakan Kvirikaşvili ile de bir araya gelerek forum ile ilgili değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

Gürcistan Başbakanı'na 15 Temmuz sonrasındaki ziyareti dolaysıyla bir kez daha teşekkür ettiğini söyleyen Bakan Çelik, "Sayın Başbakanımızın da selamlarını ileterek Gürcistan Başbakanı'nı 26 Ağustos'ta İstanbul'daki 3. köprü açılışına kendilerini bir kez daha sözlü olarak davet ettik." dedi.

Çelik, Toplantıda iki ülkenin terör ve benzeri unsurlarla mücadele konusundaki dayanışma gerekliliğinin de bir kez daha teyit edildiğini ifade etti.

Gürcistan'ın Türkiye için bir sınır komşu ülkesi olduğunu da hatırlatan Faruk Çelik, "İş dünyamızın temsilcilerinin sınırlarla ilgili taleplerini de sayın Başbakan ile paylaştık. Son derece verimli ve dostane bir toplantı ve değerlendirme ziyareti oldu" diye konuştu.

Bakan Çelik, Tarımsal İş Forumu kapsamında da gün boyu toplantılar düzenlendiğini ifade ederek mevcut sorunların tespiti ve çözümlerine yönelik görüş alışverişi yapıldığını belirtti.

Tiflis'te Türkiye ile Gürcistan Tarımsal İş Forumu kapsamında resmi ziyarette bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e yaklaşık 45 iş adamı eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :