Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı:

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı:

"Merdiven altı işletmelerin 'kaçak üretimleri' resmi olarak sonlandırıldı"

ANKARA (AA) - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerinde yapılan düzenlemeyle merdiven altı işletmelerin kaçak üretimlerinin resmi olarak sonlandırıldığını bildirdi.

Balcı, yazılı açıklamasında, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan, Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bundan sonra il bazında Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüklerinden kayıt ve onay belgesi alanların ruhsat almış gibi üretim yapamayacağını ifade etti.

Söz konusu düzenlemeyle il müdürlüklerinin kayıt ve onay belgesi düzenlerken, işyeri açma ve çalışma ruhsatının suretini ibraz edenlere bu belgenin verileceğini kaydeden Balcı, "Merdiven altı işletmelerin ruhsat oyunlarına dur denebilecek bir yönetmeliği hayata geçirdik. Artık, merdiven altı işletmelerin kaçak üretimleri resmi olarak sonlandırılmıştır. Bakanlığımızın konuyla ilgili denetimleri halkın sağlığını hiçe sayan bu işletmelerin kapatılmasına imkan verecektir." ifadelerini kullandı.

Balcı, son günlerde un fiyatlarında yaşanan artışa da değinerek, "2016 yılı buğday üretimi 20,5 milyon ton, tüketimimiz de ortalama 19 milyon ton. Toprak Mahsulleri Ofisi stoklarımızda da 4 milyon tona yakın buğday var. Mevcut veriler gösteriyor ki piyasada spekülatif bir hareketlenme söz konusu. Bakanlığımız konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :