Türkiye Diyanet Vakfı, deprem bölgesinde 316 binden fazla depremzedeye kurban eti ulaştırdı

Türkiye Diyanet Vakfı, deprem bölgesinde 316 binden fazla depremzedeye kurban eti ulaştırdı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla düzenlediği vekaletle kurban organizasyonu ile deprem bölgesinde 316 binden fazla depremzedeye kurban eti ulaştırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla düzenlediği vekaletle kurban kesim organizasyonu kapsamında, asrın felaketinin yaşandığı şehirlerde 12 bin 82 hisse kurban keserek 316 binden fazla depremzedeye kurban eti ulaştırdı.

hatay-2.jpeg

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili olumsuz etkileyen afet nedeniyle bu yıl ki vekaletle kurban kesim organizasyonunu deprem bölgesinde yoğunlaştırdı.

hatay-2-2.jpeg

TDV, hayırseverlerin yurt içinde vekalet yoluyla emanet ettiği kurbanların etlerinin büyük bir kısmını deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine görevli ve gönüllüleriyle ulaştırdı.

hatay-4.jpeg

Vakfın gönüllüsü ve Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Emre Üçtepe, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Hatay’daki vekalet yoluyla kurban kesim ve dağıtım organizasyonuna katıldı.

hatay-12.jpeg

Vakfın Hatay’daki çalışmalarına gönüllü olarak destek veren Üçtepe, Kurban Bayramı’nın paylaşmanın ve kardeşliğin bir yansıması olduğunu belirtti.

hatay-5.jpeg

TDV’nin gerçekleştirdiği birçok yardım çalışmasına katıldığını ve bu vesileyle depremzedelerin yanında olduğunu ifade eden Emre Üçtepe, “Bu organizasyonun içinde gönüllü olarak yer almak benim için çok önemli ve gurur verici. Kurban organizasyonunu başından sonuna kadar her aşamasını bizzat takip ettim. Hayırsever milletimizin emanetlerini buradaki görevli arkadaşlarla birlikte titizlikle hazırlayarak depremzede kardeşlerimize ulaştırdık. Türkiye halkı depremin yaşandığı ilk günden beri tüm imkanlarını deprem bölgesine seferber etti. TDV de bu sene yardım faaliyetlerini buraya yoğunlaştırdı. Kurban yardımlarının yurt içinde büyük çoğunluğu depremzedelere ulaştırılıyor. Hatay’da da 25 binden fazla kişiye kurban eti ulaştırılacak.” dedi.

hatay-7.jpeg

Kurban yardımlarının yanında çocuklar için bayramlık ve çeşitli hediyeler de verdiklerini ifade eden Üçtepe, “Bayramı her çocuk sevinç ve coşkuyla karşılamalı. Depremle hüzünlenen çocuklar milletimizin hediyeleriyle mutlu oluyor. Milletimize gerçekleştirdikleri yardımlar için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

hatay-1.jpeghatay-8.jpeg

hatay-9.jpeg

hatay-11.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.