Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

TÜGİAD Başkanı Çuhacı:- "Demokrasimize ve halkımızın iradesine sahip çıkıyoruz. Halkımızın iradesine saldırı anlamı taşıyan bu darbe girişimini kınıyoruz"

BURSA (AA) - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, FETÖ/PDY'nin İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine ilişkin, "Demokrasimize ve halkımızın iradesine sahip çıkıyoruz, halkımızın iradesine saldırı anlamı taşıyan bu darbe girişimini kınıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çuhacı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yaşanan askeri darbe girişimden endişe duyduklarını belirterek, ülkenin böyle bir resmi hak etmediğini aktardı.

Herkesin sağduyulu düşünmesi ve hareket etmesi gerektiğini ifade eden Çuhacı, şunları kaydetti:

"Biz, ülkemizdeki her sorunun anayasa ve yasalar çerçevesinde, demokratik teamüllerimizi ve değerlerimizi koruyarak çözmekten yanayız. Emir komuta zincirinin kırıldığı bir darbe girişimi ile karşı karşıya olduğumuzu üzülerek teşhis etmiş bulunuyoruz. Türkiye olarak kaybedecek çok fazla şeyimiz var. İnsanlarımızı ve demokratik değerlerimizi korumalıyız. Asker, polis, sivil halk her kim olursa olsun ülkemizin insanlarının birbirine düşmemesi için tüm görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak demokrasimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız. TBMM gibi halkın iradesinin sembolünün bombalanması kabul edilemez. Demokrasimize ve halkımızın iradesine sahip çıkıyoruz. Halkımızın iradesine saldırı anlamı taşıyan bu darbe girişimini kınıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :