Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

HUDER Bursa Şubesi Başkanvekili Çetin:- "Tüm bu girişimler, hukukumuza, anayasamıza ve milletin bekasına yapılmış bir darbe girişimidir"

BURSA (AA) - Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Bursa Şube Başkanvekili Mustafa Çetin, İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine ilişkin,"Tüm bu girişimler hukukumuza, anayasamıza yapılmış bir darbe girişimidir." dedi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan haince darbe girişimini kınadıklarını ve lanetlediklerini dile getirdi.

Hukuk camiası olarak devletin ve milletin yanında olduklarını belirten Çetin, "Tüm bu girişimler hukukumuza, anayasamıza ve milletin bekasına yapılmış bir darbe girişimidir. Hukuk camiası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız." diye konuştu.

Hukuka ve ahlaka aykırı tüm bu hareketlere karşı dik duruşu yılmadan sürdüreceklerini vurgulayan Çetin, şunları kaydetti:

"Bu sürecin takipçisi olacağız, bu hainliği yapanların en ağır cezaları alması için tüm üyelerimizle birlikte hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşanan hain girişim sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, polis ve askerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, ülkemizi kana bulayarak korku, kargaşa yaymak ve darbe yapmak isteyenler ve onların işbirlikçilerine karşı dik duruşumuzu ve kararlı yürüyüşümüzü bozmayacağımızı tüm kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :