Türkiye Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu için sandık başına gidecek! Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Türkiye Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu için sandık başına gidecek! Seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Vatandaşlar, yarın Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için birinci turda oy verdikleri sandıklarda yeniden oy verecek. İkinci tur oy verme işlemi 08.00'de başlayıp 17.00'de sona erecek. Peki seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Vatandaşlar, yarın Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için birinci turda oy verdikleri sandıklarda tekrar oy verecek. Seçimin ikinci turu 08.00'de başlayıp 17.00'de sona erecek.

Türkiye'de, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için ülke genelinde 191 bini aşkın sandık kurulacak. Seçimde yarın yurt içinde 60 milyonu aşkın seçmen oy kullanacak.

Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde yarın saat 08.00'de başlayacak, saat 17.00'de sona erecek. Seçimde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

oy-verme.jpg

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen bilgi kağıdı kendisine ulaşmayanlar, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesinden öğrenebilecek.

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazlar, oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılacak.

SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

27 Mayıs'ta saat 18.00'de başlayan propaganda yasağı 24 saat devam edecek. 28 Mayıs'ta sandıklar kapanana kadar propaganda içeren haber ve yayın yapılamayacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek.

Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek. YSK, 14 Mayıs seçimlerinde yayın yasağını 18.30 itibarı ile kaldırmıştı. YSK'nın yayın yasağını kaldırmasının ardından seçim sonuçları belli olmaya başlayacak.

Seçim Sonuçları 2023 - 2. Tur Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve Oy Oranları YSK'nın yayın yasağının kaldırıldığını duyurmasının hemen ardından memleket.com.tr'den takip edebilirsiniz.

oy-sayimi.jpg

İLK TURDA CUMHURBAŞKANI ADAYLARI NE KADAR OY ALDI?

Toplamda 55 milyon 833 bin 175 oy kullanıldı. Bu oyların 1 milyon 37 bin 101 tanesi geçersiz sayıldı.

  • Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan toplamda 27 milyon 133 bin 837 kişiden oy alarak yüzde 49.52 oy aldı.

  • Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu toplamda 24 milyon 594 bin 932 kişiden oy alarak yüzde 44.88 oy aldı.

  • Memleket Partisi adayı Muherrem İnce toplamda 236 bin 97 kişiden oy alarak yüzde 0.43 oy aldı.

  • Ata İttifakı adayı Sinan Oğan toplamda 2 milyon 831 bin 208 kişiden oy alarak yüzde 5.17 oy aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.