Türk ve Azerbaycanlı kadınlardan Mehmetçik için ortak kermes

Türk ve Azerbaycanlı kadınlardan Mehmetçik için ortak kermes

Bakü'de düzenlenen kermesten elde edilen gelirin bir kısmı Mehmetçik Vakfına bağışladı

BAKÜ (AA) - Azerbaycanlı ve Türk hayırsever kadınlar düzenledikleri kermesin gelirini, Mehmetçik Vakfına ve Kafkas İslam Ordusunun Bakü'yü Ermeni ve Bolşevik çetelerden kurtarışının 100. yıldönümü dolayısıyla yapılacak etkinliklere bağışladı.

Türk hayırseverlerin kurduğu ve Azerbaycan'da uzun yıllardır faaliyet gösteren Gençliğe Yardım Fonu (GYF) tarafından düzenlenen "Kardeşliğimiz ebedidir" adlı kermeste, kadınların el işi ürünleri ve hazırladıkları yiyecekler satıldı.

Kermese Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral'ın eşi Meltem Özoral, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycanlı yetkililer, Bakü'deki Türk kurumların temsilcileri, milletvekilleri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tüm şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasının ardından başlayan etkinlikte konuşan GYF Başkanı Ahmet Tecim, dünyayı yönetmek isteyen bazı güçlerin Türk-İslam dünyasının gelişmesini engellemeye çalıştığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadele etmek amacıyla kendi ordusunu Afrin'e gönderdiğini söyleyen Tecim, buna ilk olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in destek verdiğini hatırlattı.

Meltem Özoral, şehit yakınlarına hitaben yaptığı konuşmada, kendisinin de bir şehit torunu olduğunu söyleyerek onları çok iyi anladığını vurguladı. Özoral, şehit yakınlarının derin bir üzüntü ve acının yanı sıra büyük bir gurur yaşadığını belirtti.

KKTC Bakü Temsilcisi Turganer de KKTC olarak her zaman Azerbaycan'ın yanında olduklarını, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC'nin birlik ve beraberlik içerisinde çok daha iyi günlere varacağını vurguladı.

Milletvekili Sona Aliyeva, Zeytin Dalı harekatında Türkiye'yi desteklediklerini, bu harekatın bölücülük ve terörizme karşı yapıldığını söyledi. Aliyeva, TSK'nin Afrin operasyonunun bölgenin barış ve istikrarına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Azerbaycan Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Gündüz İsmayılov, 1915'te Bakü'de Çanakkale Savaşı'nda çarpışan Türk askerleri için yardımların toplandığını, 1918'de Kafkas İslam Ordusunun Bakü'yü Ermeni ve Bolşevik çetelerden kurtardığını hatırlattı.

Azerbaycanlı annelerin Afrin'de çarpışan Türk askerleri için bir şeyler yapmak istediğini belirten İsmayılov, "Bunun tek adı var. Bu sadece sevgi ve kardeşliğin bir sonucudur. Anadolu ve Azerbaycan insanının birbirine olan sevgisinin kaynağına bakmamız lazım. Bu kaynak da onların kalbidir." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :