Türk turizmciler Rusya'ya gidecek

Türk turizmciler Rusya'ya gidecek

TÜRSAB Başkanı Ulusoy: - "Türk turizmciler Rusya'yı ve Rus turistlerin beklentilerini, Rus turistler ise Türkiye’de alacakları hizmeti çok iyi biliyor. Olabildiğince hızlı bir şekilde karşılık alabilmek için hemen harekete geçiyoruz. Önümüzdeki günlerde R

ANKARA (AA) - Türk turizm sektörünün temsilcileri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye’ye yönelik tur satışı ve charter uçuşlarını kapsayan yaptırımların kaldırılmasına yönelik kararnameyi imzalamasının ardından, Rus turizmcilerle görüşmek üzere bu ülkeye gitme kararı aldı.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Rusya Devlet Başkanı Putin'in, yaptırımların kaldırılmasına dair kararnameyi imzalamasının Türk turizmi açısından son derece önemli bir haber olduğunu söyledi.

Ulusoy, bir anda her şeyin düzelmesini beklemenin yanlış olacağının altını çizerek, bu yaz sezonunu uzun tutarak olabildiğince çok Rus misafiri ağırlamak istediklerini vurguladı.

Sezonu ekim sonuna kadar uzatmayı başarabilmeleri halinde Türkiye'ye çok ciddi sayıda Rus turist çekebileceklerini belirten Ulusoy, geçen yıl temmuz ayında Rusya'dan 686 bin, ağustos-ekim döneminde ise 1 milyon 396 bin misafirin Türkiye'ye geldiğini anımsattı.

Yapılacak görüşmeler ve kapasitelerin oluşturulması için ivedilikle hareket edeceklerini bildiren Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kalan aylarda çok sayıda Rus misafir ağırlayacağımızı ümit ediyoruz. Rusya ile olan ilişkilerin normalleşmesi elbette ki turizme pozitif yönde etki edecektir. Türk turizmciler hızlı reaksiyon verebilen esnek iş modeline sahip bulunuyorlar. Dolayısıyla hızlı bir toparlanma sürecine girilebilir. Ancak toparlanmadan kastımızın artıya geçmek şeklinde değil, daha ziyade turist sayısındaki düşüşün azalması şeklinde olacağı düşüncesindeyiz. Gelecek turist sayısının artırılması için birlik olarak atılması gereken tüm adımları atacağız. Fakat şu aşamada ne kadarlık bir turist akışı oluşacağını ifade etmek sağlıklı olmaz."

Türk ve Rus turizmciler arasında yıllar içinde karşılıklı güvene dayalı olarak gelişen iş ilişkilerinin hızlı toparlanma için en önemli avantajları olduğunu kaydeden Ulusoy, "Türk turizmciler Rusya’yı ve Rus turistlerin beklentilerini, Rus turistler ise Türkiye’de alacakları hizmeti çok iyi biliyor. Olabildiğince hızlı bir şekilde karşılık alabilmek için hemen harekete geçiyoruz. Önümüzdeki günlerde 35 kişilik bir heyetle Rusya’ya giderek yapılabilecekleri masaya yatıracağız. Charter uçuş ayağının hızlı bir şekilde yeniden tesis edilmesi, tur paketi satışlarının canlandırılması, tanıtım çalışmaları ve karşılıklı atılması gereken adımlar; gerçekleştirilecek toplantılarda konuşulacak temel konular olacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler