Türk oyunları dünyada ses getirecek

Türk oyunları dünyada ses getirecek

Son dönemde büyük ilgi gören oyunlara imza atan Türk oyun sektörü, dünyanın en büyük interaktif eğlence fuarı olan ve yaklaşık 350 bin katılımcı beklenen Gamescom’da gövde gösterisine hazırlanıyor- Türk oyun sektörü, 17-21 Ağustos'ta Köln'de gerçekleştiri

ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Son dönemde büyük ilgi gören oyunlara imza atan Türk oyun sektörü, dünyanın en büyük interaktif eğlence fuarı olan ve yaklaşık 350 bin katılımcı beklenen Gamescom’da gövde gösterisine hazırlanıyor.

Türkiye, bu yıl fuara ODTÜ TEKNOKENT ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneğinin (TOGED) girişimleri, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Elektrik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Ankara Kalkınma Ajansının destekleriyle partnerlik edecek.

Türk oyun sektörü, 17-21 Ağustos'ta Köln'de gerçekleştirilecek fuarda, 500 metrekareden fazla bir alana yayılan standında katılımcıları ağırlayacak.

TOGED, ODTÜ TEKNOKENT ve Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliğinin destekleriyle hazırlanan stantta hem oyun ve yazılım sektörünün ileri gelen firmaları hem de bağımsız geliştiriciler yer alacak.

Oyunların farklı insan ve kültürleri bir araya getiren araç oluşunun altının çizileceği stantta, Türkiye’de bağımsız geliştiricilere verilen destekler vurgulanacak.

Mount & Blade serisiyle uluslararası arenada büyük başarı kazanan ve milyonlarca oyuncuya ulaşan Taleworlds Entertainment, serinin heyecanla beklenen son oyunu Mount & Blade II: Bannerlord için özel bir tanıtım yapacak.

Taleworlds Entertainment’ın yanı sıra Türk standında 1010! oyunuyla mobil oyuncuların beğenisini kazanan ve geçen aylarda İngiltere ofisini açan Gram Games, MoBu ve Legendary Team oyunlarıyla 2015 Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nde birçok ödüle layık görülen Panteon, Steam’de yeşil ışık almış yerli korku oyunu No:70’in yapımcıları No70 Games, Darklings ve Rop gibi oyunlarla Apple Store’da üst sıralarda yer almış Mildmania, VR ile ilgili çalışmalarıyla göz dolduran Hologram gibi geliştirici firmalar yer alacak.

Bu firmalara Simsoft, Game Looper, DIGITOY GAMES, GamePro, Kodobur, Magiclab, UDO Games ve Reality Arts eşlik edecek.

2008 yılından beri oyun geliştiricilere çeşitli destekler sağlayan ve 400'ün üzerinde oyunla 2 milyon dolar ihracat eşiğini geçen ATOM, hem fuar alanında yer alacak hem de 12 ATOM projesiyle Gamescom’a katılma gururunu yaşayacak.

Türkiye’de lokalizasyon veya oyun seslendirmesi dendiğinde akla ilk gelen firmalar Melodika ve Stüdyo 23 de Türkiye standında boy gösterecek. Türk oyuncularının yakından tanıdığı popüler çevrimiçi ödeme servisi Paybyme ve şubat ayında düzenledikleri oyun fuarıyla bu konuda Türkiye'de iddialı olduklarını ortaya koyan GIST, ülke standında yerini alacak.

Türkiye’nin önde gelen oyun kanalı ve dergisi Oyungezer’in yanı sıra bünyesinde tamamen oyun sektörüne özel 360 derece iletişim çözümleri sunan bir dijital ajans barındıran setimedia ve seri üretim, özel sıvı soğutmalı oyuncu ve performans bilgisayarları üreticisi Conn, standı zenginleştirecek.

Fuara, ODTÜ TEKNOKENT bünyesinde bulunan 20 firma katılacak. Firmalar, tüm dünyadan katılımcılara projelerini ve ekiplerini sunma fırsatı elde edecek.

- Türk oyun sektörü için önemli fırsat

Firmalar, etkinlik boyunca basın, yatırımcı ve stüdyolarla sürekli dirsek temasında olacak. Tüm katılımcıların ürünlerini, hizmetlerini en iyi şekilde sergileyebilmeleri için demo gösterimleri, toplantılar, röportajlar yapılacak, çekilişler düzenlenecek, hediyeler ve promosyonlar dağıtılacak.

Gamescom, Türk oyun sektörünün uluslararası tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat sunuyor. Firmalar açısından Gamescom’un getireceği tanınırlık ve tecrübe, uluslararası pazarlara açılma konusunda kritik önem taşıyor.

Türkiye, partner ülke olması nedeniyle fuarda en büyük standa sahip olacak. Böylece uluslararası arenada büyük bir görünürlük elde edilecek. Bu durum gerek yurt dışındaki yatırımcıların gerekse stüdyoların Türkiye'deki olasılıkları ve potansiyeli görmeleri için büyük bir fırsat sağlayacak.

- 100 milyar dolarlık pasta

Dünyada 100 milyar dolara yakın gelir elde eden oyun sektörü, mobil teknolojilerin gelişmesi ve her an oyun oynayabilme imkanının da sunulmasıyla birlikte istikrarlı bir ivme kazandı.

Bu yıl yüzde 8,5 büyümenin öngörüldüğü oyun sektöründe, Türkiye’nin payı henüz çok yüksek olmasa da Türk oyun geliştiricilerin pazara sunduğu oyunlar yüksek ilgi görüyor. Son yıllarda yerel oyunların uluslararası başarıları ve kazanımları artarken ihracat oranı da dikkat çekici bir hızla yükseliyor.

Oyun sektörüyle ilgili gelişmelerin paylaşıldığı, dünyanın birçok oyun geliştirici şirketinin katıldığı Gamescom’a, her yıl 100'e yakın ülkeden 700’den fazla oyun firması katılıyor. Firmalar, en popüler oyunlarını sergileyip, kullanıcılarla buluşturuyor. Fuara dünya genelinden ise 350 bin katılımcı bekleniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :