Türk Metal Sendikası 15. Olağan Genel Kurulu

Türk Metal Sendikası 15. Olağan Genel Kurulu

Sendika Genel Başkanı Kavlak:- "Türkiye, bölgede bir istikrar adası gibidir. Bize güven veren, başkalarını rahatsız eden işte bu istikrarımızdır. Onun için bu ülke, bu topraklar, terörün hedefleri arasındadır"

ANKARA (AA) - Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türkiye'nin, bölgesinde istikrar adası gibi olduğunu belirterek, "Bize güven veren, başkalarını rahatsız eden işte bu istikrarımızdır. Onun için bu ülke, bu topraklar, terörün hedefleri arasındadır" dedi.

Türk Metal Sendikası 15. Olağan Genel Kurulu, Büyük Anadolu Termal Otel'de toplandı. 

Divan heyetinin belirlenmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kavlak, dünyanın büyük bir dönüşüm yaşadığını, yeni dünya düzeninin bütün kurumlarıyla kurulduğunu ifade etti. Kavlak, "Suriye, İslam adına Müslümanların katledildiği, tarihin gördüğü en acımasız terör örgütlerinden birinin, adı barış anlamına gelen kutsal dinimiz adına Müslümanları boğazladığı bir ülke. Bu bölgede 'barış' demek zordur" diye konuştu. 

"Türkiye, işte bu bölgede, bir istikrar adası gibidir. Bize güven veren, başkalarını rahatsız eden işte bu istikrarımızdır. Onun için bu ülke, bu topraklar, terörün hedefleri arasındadır" ifadesini kullanan Kavlak, "Sıkılan her kurşun aslında istikrarımıza sıkılmıştır. Atılan her bomba, patlatılan her beden aslında birlik ve beraberliğimizi yok etmek içindir" dedi.

Kavlak, ayrışmaların bir kenara bırakılması gerektiğini de vurguladı

Genel Kurul toplantısına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı.

Genel Kurul'da yarın sendika başkanlığı seçimi yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı