Türk Kızılayı'ndan Suriyeli ailelere yardım

Türk Kızılayı'ndan Suriyeli ailelere yardım

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı, Haymana'daki Suriyeli ailelere gıda, çocuk bezi, giyim ve bedensel engelli çocuklar için tekerlekli sandalye yardımında bulundu.Haymana...

ANKARA (AA) - Türk Kızılayı, Haymana'daki Suriyeli ailelere gıda, çocuk bezi, giyim ve bedensel engelli çocuklar için tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Türk Kızılayı Haymana Şube Başkanı Rüstem Kandemir, Gölbaşı Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Camuşçu ve beraberindeki Türk Kızılayı personeli, ilçedeki Suriyeli aileleri ziyaret edip gıda, giyim ile engelliler için tekerlekli sandalye verdi.

Belediye Başkanı Turgut, belediye olarak hasta çocukların Ankara'daki hastanelere ulaşımını sağlayacağını söyledi.

Ziyaret esnasında Aya isimli çocuğa "Bir isteğin var mı" diye sorulduğunda çocuğun teşekkür ettiğini, Türkiye'ye minnettar olduğunu söylediğini anlatan Turgut, "Bizler Türk halkı olarak misafirperveriz. İlçemizde çok sayıda mağdur Suriyeli var. Bizler daha çok hizmet ve yardım yapmak isteriz ama buradaki Suriyeli sayısının sürekli artması bizleri endişeye sevk ediyor" dedi.

Türk Kızılayı Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ise Suriyeliler ile Türkmenlerin yardıma ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Bu insanların şanslı iseler günübirlikte iş bulabildiklerini dile getiren Hizanlıoğlu, "Elbette daha çok yardıma ihtiyaçları var. Bir sucuk firması bir miktar yardım yolladı, bizler de Haymana'daki Suriyeli sığınmacılara bunları dağıtacağız. Bölgedeki Suriyeli 100 aileye yardım ulaştıracağız" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı