Türk Kızılayı heyetinin Katar'daki temasları

Türk Kızılayı heyetinin Katar'daki temasları

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık başkanlığındaki heyet, iş birliğini geliştirmek amacıyla Katar’daki çeşitli kuruluşları ziyaret etti- Türk Kızılayı ile Katar Kızılayı arasında Mutabakat zaptı imzalandı

DOHA (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık başkanlığındaki Türk Kızılayı heyeti, iş birliği geliştirmek amacıyla Katar’daki çeşitli kuruluşları ziyaret etti.

Katar’ın başkenti Doha’da yer alan Şeyh Sani bin Abdullah İnsani Hizmetleri Vakfının (RAF) merkezinde bir araya gelen Kınık ile vakfın Genel Müdürü Ayid bin Debsan el-Kahtani, başta sağlık, gıda güvenliği ve eğitim olmak üzere ülkelerinde yerlerinden olan ve yurt dışında sığınmacı durumuna düşen Suriyelilerin ihtiyaç duyduğu çeşitli projeleri görüştü.

Görüşmede, Türkiye hükümetinin Suriyelilere eğitim ve ilaç alma hakkını tanıyan kimlik kartları dağıttığını belirten Kınık, Suriyelilere 20 milyon muayenenin yanı sıra bir milyon ameliyat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Türk Kızılayı'nın, Suriye'de yerlerinden olan 6,5 milyon kişiden Türkiye’ye sığınan 3 milyon Suriyeliye yardım sunduğunu kaydeden Kınık, İblib ve kırsalında 400 sığınmacı kampı bulunduğunu ve bu kamplarda 700 bin Suriyelinin barındığını belirtti.

İdlib ve kırsalına günde un yüklü 100 ila 150 kamyon gönderdiklerini dile getiren Kınık, Halep’e bağlı Cerablus ilçesinde bir hastane inşa etmek istediklerini vurguladı.

Suriye krizine bakış açısının değişmesi gerektiğini vurgulayan Kınık, sığınmacı durumuna düşen ve yerlerinden olan Suriyelilerin kimliğini koruyacak, onurlu yaşam sunacak ve toplumlarını yeniden inşa etmelerine olanak tanıyacak stratejik projelere önem verilmesi gerektiğine değindi.

Şeyh Sani bin Abdullah İnsani Hizmetleri Vakfı Genel Müdürü Kahtani de görüşmenin sonunda, Suriyelilere yaptığı yardımlarından dolayı Türk Kızılayına teşekkür ederek, Kınık’a, vakfın logosunu taşıyan “rahmet kalkanı”nı hediye etti.

Kahtani, Suriye halkına yardım eden çeşitli kuruluşlar arasında iş birliğin önemine değindi.

Öte yandan, Türk Kızılayı ile Katar Kızılayı arasında mutabakat ile iş birliği zaptı imzalandı.

Mutabakat ve iş birliği zaptını Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık ile Katar Kızılayı Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed bin Ghanim el-Ali el-Meadid imzaladı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık ve II. Genel Başkan Yardımcısı Naci Yorulmaz, "Katar" ve "Afif" adlı hayır vakıflarını da ziyaret ederek kuruluşlar arasında iş birliği konularını görüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :