Türk Hava Yolları Çanakkale şehitlerini böyle andı/VİDEO...

Türk Hava Yolları Çanakkale şehitlerini böyle andı/VİDEO...

Bayrak taşıyıcı havayolu, tarihin en büyük zaferlerinden birine imza atan Çanakkale kahramanlarını Gelibolu semalarında andı.

Türk Hava Yolları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 103. yıl dönümünde İstanbul’dan İzmir’e seyahat eden yolcularına duygu dolu anlar yaşattı. İstanbul’dan havalanan uçak özel oluşturulan rotayı takip ederek 18 Mart 1915 günü büyük zaferin yaşandığı topraklara, Gelibolu’ya doğru yöneldi.

Bu anlamlı güne ve uçuşa özel belirlenen THY18CK uçuş kodu ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanan uçağın kaptan pilotu Murat Söylemez, kalkıştan bir süre sonra yolculara Gelibolu semalarında olduklarını belirterek; “Hiç görmedikleri bizler için canlarını feda edenleri, asla unutmayacağız…” anonsunu yaptı.

Anons sonrası Çanakkale Türküsü eşliğinde, destanın yazıldığı toprakların üzerinde duygu dolu anlar yaşayan yolcular, bu anlamlı uçuşu dakikalarca süren alkışlarıyla daha da özel kıldı. Uçak daha sonra İzmir’e yöneldi.

Kaptan Pilot Murat Söylemez’in bu uçuşa atanmasının ise ayrı bir anlamı vardı. Murat Söylemez üç yıl önce, zaferin yüzüncü yılında Türk Hava Yolları Yayınları ile “Gelibolu 1915, 100 Yıl Sonra Yeniden” isimli bir kitap çıkarmış ayrıca Gelibolu Savaş Müzesi’nin de kurucularından biri olmuştu.