Türk Eğitim-Sen'den ek 40 bin atama talebi

Türk Eğitim-Sen'den ek 40 bin atama talebi

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata,” Türk Eğitim-Sen olarak 20 bin öğretmen atamanın yanında Şubat ayında ek 40 bin atama daha talep ediyoruz.”dedi

Öğretmen atamalarının yetersizliğine dikkat çeken Başkan Tanfer Ata, şunları kaydetti: “Türk Eğitim Sendikamızın yaptığı ücretli öğretmen araştırmasında 81 ilde 81 bin ücretli öğretmen çalıştırıldığını, 69 ilde de 103 bin 550 öğretmen ihtiyacı olduğunu tespit etti. Şayet norm kadro açığında 12 ilden daha veri gelse idi, öğretmen açığının çok daha fazla olduğunu görecektik. Bir yanda 100 binin üzerinde öğretmen açığı, 81 bin ücretli öğretmen görevlendirmesi, diğer yanda Şubat ayında yapılacak sadece 20 bin atama. Bu, kabul edilemezdir. Bu noktada Türk Eğitim-Sen olarak 20 bin atamanın yanında Şubat ayında ek 40 bin atama daha talep ediyoruz.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu çok iyi anladıklarını ama eğitimde tasarruf yapılamayacağını söyleyen Başkan Ata, “Çünkü eğitim, işlevi itibari ile ülkemizin geleceğini tayin eden bir süreçtir. Hele ki öğretmen atamasından asla tasarruf yapılamaz! Büyük binalar yapabilirsiniz, bu binaları en son teknoloji ile donatabilirsiniz ancak öğretmeniniz yok ise, yapılan tüm yatırımlarınız heba olur. “dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :