Turistik Tren Seferleriyle Turizm Canlanıyor: İki Yeni Rota Açılıyor

Turistik Tren Seferleriyle Turizm Canlanıyor: İki Yeni Rota Açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, turistik tren seferlerinin yoğun ilgi gördüğünü açıkladı. Ankara-Kars arasında 84, Diyarbakır ve Tatvan'a yönelik yeni rotaların işletileceğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, turistik tren seferlerinin turizme canlılık getirdiğini ve Anadolu'nun keşfini sağladığını belirtti. Ankara-Kars hattında faaliyet gösteren Turistik Doğu Ekspresi'nin yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Uraloğlu, seferlerin sonuçlarını açıkladı. Toplamda 84 tren seferinde 11 bin 611 yolcunun bu hizmetten yararlandığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, turizm amaçlı yeni rotaların da hizmete gireceğini duyurdu. Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni ile Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni'nin işletilmeye başlanacağını belirten Uraloğlu, bu trenlerin ev konforunda seyahat imkanı sunacağını ve yolculuk sırasında doğal, tarihi ve kültürel değerlerin görülebileceğini vurguladı.

Yolculuk esnasında mola verilecek noktalarda bölgenin potansiyelinin harekete geçirilmesine katkı sağlanacağını dile getiren Uraloğlu, bu trenlerin Anadolu'nun farklı şehirlerini keşfetmek isteyen gezginlere yeni bir alternatif sunacağını ifade etti.

Turistik tren seferlerinin belirli günlerde ve belirli merkezlerde hizmet vereceğini belirten Uraloğlu, bilet satışlarının ise başladığını bildirdi. Turistik trenlerin, sadece bir ulaşım aracı olmanın ötesinde, turizmin canlandırılması ve bölge ekonomisine katkı sağlaması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Turistik Tren Seferleriyle Turizm Canlanıyor: İki Yeni Rota Açılıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.