Tunus'ta yolsuzlukla mücadele

Tunus'ta yolsuzlukla mücadele

8 Tunuslu iş adamının tüm mal varlığına el konuldu

TUNUS (AA) - Tunus'ta Bağımsız Mal Varlığı Haciz Komisyonu tarafından 8 Tunuslu iş adamının tüm mal varlığına el konuldu.

Başkentte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bağımsız Mal Varlığı Haciz Komisyonu Başkanı Münir el-Ferşişi, devrik lider Zeynel Abidin bin Ali rejimi ve ailesiyle ilişkileri sonucu gayrimeşru kazanç sağladığı tespit edilen 8 kişinin tüm mal varlıklarına el konulduğunu söyledi.

Ferşişi, mallarına el konulan iş adamlarının, Munci bin Rabah, Kemal bin Gulam Ferec, Şefik Ceraye, Yasin Şunufi, Necib bin İsmail, Ali el-Kuravi, Hilal bin Mesud, Munzir Cineyyih olduğunu açıkladı.

Komisyonun bu karar aşamasında tamamen tarafsız davrandığına işaret eden Ferşişi, "Komisyon çalışmalarında resmi ve inceleme kurulları tarafından çıkarılan rapor ve evrakları esas almıştır. Bazı iş adamlarının, Bin Ali ailesinden mallarına el konulan kişilerle çıkar ilişkileri sonucu haksız kazançlar elde ettiği tespit edilmiştir." dedi.

Mallara el koyma kararının komisyondaki tüm üyelerin ortak görüşüyle alındığına dikkati çeken Ferşişi, "Bu mallar artık devletin mülkü haline gelmiştir." diye konuştu.

Ferşişi, 2011 devrimi sonrasında Bin Ali ve yakınlarının mallarına el konulmasına ilişkin çıkarılan kararnamede aileye ait isim listesi olduğunu, kararnamedeki hükümler gereği bu isimlerle ilişkide olanlardan gayrimeşru kazanç elde edenlerin de mal varlıklarına el koyma işlemi uygulandığını belirtti.

Ferşişi el konulan malların miktarı hakkında komisyonun çalışmalarını yürüttüğünü dile getirdi.

Mal Varlığı Haciz Komisyonu, kamu yararına olmak üzere 2012'de yasayla kurulmuş bağımsız bir kurum olarak görev yapıyor.

Başbakan Yusuf Şahid, konuya ilişkin gelişmeler hakkında en son çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Yolsuzlukla mücadeleden başka seçenek yok. Ya yolsuzluk, ya devlet. Ya yolsuzluk, ya da Tunus. Ben de tüm Tunuslular gibi devleti ve Tunus'u seçiyorum." ifadelerini kullanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :