Tunus'ta Noel kutlamaları

Tunus'ta Noel kutlamaları

Başkent Tunus'ta Noel ayini yoğun güvenlik önlemleri altında başladı

TUNUS (AA) - Tunus'taki Katolik kilisesinde Noel kutlamaları yoğun güvenlik önlemleri altında başladı.

Başkent Tunus'taki Katolik kilisesinde başlayan Noel kutlamalarında, ilahiler söylendi, İncil'den bölümler okundu. Kadın ve çocukların da yer aldığı kutlamada Noel yemeğiyle birlikte hediyeler verildi.

Katolik kilisesi papazı Sergio Perez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Noel münasebetiyle sevgi ve barış duyguları içinde duaların edildiğini ve ayin yapıldığını belirterek, "Tunuslular her yıl, semavi dinler arasındaki barışın güçlendirilmesi münasebetiyle düzenlenen bu bayrama katılıyor." dedi.

Yaklaşık yedi yıldır Tunus'ta yaşadığına dikkati çeken Perez, "Acı darbelere maruz kalsa da hoşgörülü ve barış yanlısı Tunus halkını yakından tanıma fırsatım oldu." diye konuştu.

Güvenlik güçleri ise muhtemel saldırılara önlem amaçlı kilise yakınlarında güvenlik kordonu oluşturdu, polisler başkent sokaklarında yoğun güvenlik tedbirleri aldı.

Tunus son yıllarda çeşitli terör saldırılarına sahne olmuştu. Aralarında turist, güvenlik görevlisi ve sivillerin de yer aldığı onlarca kişinin hayatını kaybettiği saldırıların çoğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Katolik kilisesi başta olmak üzere bazı Hristiyan kiliselerinin, Noel kutlamalarına, miladi takvime göre Hazreti İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen 25 Aralık'ta başladığı ifade ediliyor. Ortodoksların içinde yer aldığı diğer Hristiyan kiliseleri ise jülyen takvimini baz alarak Noel'i 6 Ocak'ta kutladığı belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :