Tunus İstihbarat Teşkilatı'nı yeniden açacak

Tunus İstihbarat Teşkilatı'nı yeniden açacak

14 Ocak Devrimi'nden sonra kapatılan İstihbarat Teşkilatı yeniden açılıyor

TUNUS (AA) - Tunus Cumhurbaşkanlığı Divan Başkanı Selim el-Azzabi, 14 Ocak 2011'deki devrimin ardından kapatılan "İstihbarat Teşkilatı"nı yeniden açmak için çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.

Parlamento Dış İlişkiler Hak ve Özgürlükler Komisyonu oturumunda konuşan Azzabi, pazartesi Kartaca'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenecek Ulusal Güvenlik Konseyi Toplantısı'nda, İstihbarat Teşkilatı'nın yeniden kurulması yönünde kararın kesinleşeceğini belirtti.

Selim el-Azzabi, konuşmasında diplomasi alanındaki kazanımlardan söz ederek, "Geçmiş yıllara göre bölgesel ve uluslararası alanda büyük iyileşmeler kaydedildi. Cumhurbaşkanı'nın açık bir strateji sahibi olması ve önemli çalışmalar yürütmesinin bunda büyük payı vardır." dedi.

Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi, önceki konuşmalarında, 14 Ocak Devrimi'nden sonra kapatılan İstihbarat Teşkilatı'nın yeniden kurulmasını arzuladığını dile getirmişti.

Tunus'ta, 14 Ocak Devrimi'nin ardından kurulan hükümette İçişleri Bakanlığı görevini yürüten Ferhat Racihi, halkın talebi doğrultusunda İstihbarat Teşkilatı ve Devlet Güvenlik kurumlarını kapatmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler