Tünektepe'de neler yaşandı?

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kazada mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için 2 bin kişinin havadan ve karadan katılımı ile yapılan operasyon 23 saat sonra tamamlandı. Operasyonda 174 kişi kurtarıldı.

Kazanın ardından bölgeye AFAD, jandarma, polis, asker, UMKE, STK ve itfaiyeden oluşan 543 arama kurtarma personeli ile 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç ve 6 ambulans sevk edildi.

Tünektepe'de neler yaşandı?

Yaralıların tahliyesi Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın helikopteriyle yapılırken, havada kalan 25 kabinde yaklaşık 184 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için çalışma yapıldı ve çevre illerden kurtarma ekiplerinden destek istendi.

Tünektepe'de neler yaşandı?

AFAD Başkanı Okay Memiş, yaptığı açıklamada, tahliye işlemlerinin titizlikle yürütüldüğünü ve mekanizmayı çalıştırarak bir netice alınıp alınmayacağı yönünde teknik personel ve mühendislerle görüştüklerini ancak bunun daha riskli olabileceği düşüncesi üzerine helikopterlerle tahliyeyi gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirtti.

Tünektepe'de neler yaşandı?

Adli Soruşturma Başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yaptığı açıklamada, olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için makine mühendisi, elektrik mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarından oluşan 5 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirildiğini ve adli soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü kaydetti.

Tünektepe'de neler yaşandı?

Büyük Kurtarma Operasyonu Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı da teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 tipi uçak ve AS-532 Couger tipi helikopter görevlendirdi.

Tünektepe'de neler yaşandı?

Mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için 2 bin kişinin havadan ve karadan katılımı ile yapılan operasyon 23 saat sonra tamamlandı. Operasyonda 174 kişi kurtarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.