Tunceli’de H1N1 virüsü vakaları

Tunceli’de H1N1 virüsü vakaları

Tunceli'de ocak ayı itibarıyla 11 H1N1 virüsü vakasına rastlandı, bunlardan 9'u tedavi edildi, 2 hastanın tedavisi ise sürdürülüyor

TUNCELİ (AA) - Tunceli Devlet Hastanesi’ne ocak ayı itibarıyla çeşitli şikayetlerle başvuran 21 kişiden 11'inde H1N1 virüsüne rastlandığı, bunlardan 9'unun tedavi edildiği, 2'sinin ise tedavisinin sürdürüldüğü bildirildi.

Tunceli Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yüksek ateş, öksürük, boğaz, solunum sıkıntısı gibi şikayetlerle başvuran 21 hastadan 19’unda gözlenen şikayetlerin H1N1 belirtilerine uyması nedeniyle boğaz sürüntü örneklerinin alınarak Erzurum Halk Sağlığı Bölge Laboratuvarına gönderildiği belirtildi.

Tahlil sonuçlarında 11 hastada H1N1 virüsüne rastlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Sonuçları pozitif gelen hastalarımızdan 9’u şifa ile taburcu edilmiş, ikisinin tedavisi Tunceli Devlet Hastanesi'nde devam etmekte olup genel durumları iyidir. Ayrıca 3 hastamızın da numuneleri alınmış henüz sonuçları belli olmamıştır. Bu hastalarımızdan ise ikisinin Tunceli Devlet Hastanesi'nde, birinin de Elazığ'da tedavileri devam etmekte olup genel durumları iyidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :