Tunç Soyer'den veda konuşması: Vicdanım rahat

Tunç Soyer'den veda konuşması: Vicdanım rahat

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mart ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumunda duygusal bir veda konuşması yaptı. Başkan Soyer, beş yıllık hizmet sürecini ve İzmir'e kazandırılan projeleri anlattı, meclis üyeleriyle helalleşti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mart ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumunda duygusal bir veda konuşması gerçekleştirdi. Başkan Soyer, meclis üyeleriyle helalleşirken, beş yıllık görev sürecinde gerçekleştirilen çalışmaları ve İzmir'e kazandırılan projeleri anlattı.

Tunç Soyer'den veda konuşması: Vicdanım rahat

Başkan Soyer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'nin her yerinde son meclis toplantıları yapılıyor ama hiçbirinde böyle bir uyum yok. Bununla gurur duyuyorum. İftihar ediyorum. 31 Mart 2019'da yüzde 58 oy oranıyla seçilen bir belediye başkanı olarak bu şehir için canla, başla, aşkla çalışmaya başladım. 5 yıllık görev sürem boyunca, şu iki sözcüğü söylemekten asla vazgeçmedim. 'Aşkla İzmir', 4 buçuk milyon vatandaşımız da bu söze yürek verdi."

Soyer, İzmir'de gerçekleştirilen projeler hakkında da bilgi verdi: "İki hafta sonra, bu makamı bırakarak İzmirlilerin bana verdiği ömürlük gönül makamına terfi edeceğim. Her şeyden önce ekonomik krize, pandemiye, depremlere, yangına, sellere ve tsunami felaketine rağmen cesaretini ve umudunu asla kaybetmeyen tüm İzmirlilere şükranlarımı sunmak istiyorum. İzmir'in her siyasetçiye bahşetmediği bu gönül makamı, benim için en büyük ödüldür."

Tunç Soyer'den veda konuşması: Vicdanım rahat

Meclisin çalışmaları ve demokratik yapısı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Soyer, "Tüm yatırımların hız kesmeden devam etmesi gerektiğinin altını önemle çizdi. Umarım bizden sonraki yönetim, 5 yıl boyunca ilmek ilmek ördüğümüz bütün bu mirasa sahip çıkar." şeklinde konuştu.

Meclis üyeleri de Soyer'e veda konuşmasıyla karşılık verdiler. CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın, Soyer'in liderliğindeki çalışmalara teşekkür ederken, AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Sedat Sarı da duygusal veda mesajları ile katkıda bulundular.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in veda konuşması, meclis üyeleri ve İzmir halkı tarafından duygusal bir atmosferde izlendi. Soyer'in beş yıllık görev süresinde İzmir'e kazandırdığı projeler ve meclisin demokratik yapısı, önümüzdeki dönemlerde de şehrin yönetiminde önemli bir referans olmaya devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.