Tüm Türkiye çembere alındı: 3 bin 237 firari yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Çember-12" Operasyonları kapsamında son 4 günde 81 ilde gerçekleştirilen çalışmalarda 3 bin 237 firarinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde devam eden "Aranan Şahıslara Yönelik" operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. "Çember-12" Operasyonları kapsamında son 4 günde gerçekleştirilen çalışmalarda 3 bin 237 firarinin yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, halkın huzurunu kaçırmaya çalışan suçluların sokaklarda dolaşmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Yakalanan firarilerin arama kaydı bulunan sürelerine değinen Bakan Yerlikaya, 0-5 yıl aranmakta olan 3 bin 200, 5-10 yıl aranmakta olan 26 ve 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 11 şahsın operasyonlarla ele geçirildiğini ifade etti. Firarilerin işledikleri suçlara ilişkin bilgileri de paylaşan Yerlikaya, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçlar, terör ve kaçakçılık gibi çeşitli suçlardan arananların bulunduğunu aktardı.

Operasyonların koordinasyonunda görev alan vali, kaymakam, jandarma komutanları, emniyet müdürleri ve sahil güvenlik birimlerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin kararlı ve etkin çalışmalarıyla suçluların adalete teslim edildiğini vurguladı. Bakan, operasyonlara katılan polis ve jandarma birimlerini tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.