Tüm çalışanları ilgilendiriyor: 4 Gün Mesai Deneyinin Sonuçları Açıklandı

Tüm çalışanları ilgilendiriyor: 4 Gün Mesai Deneyinin Sonuçları Açıklandı

Birleşik Krallık'ta 61 firmada yapılan 4 gün mesai denemesinde çalışanlar ve firmalar mutlu! Peki her sektöre uygun mu?

4 Gün Mesai Deneyi Çalışanları ve Firmaları Mutlu Etti

Birleşik Krallık'ta (BK) 61 firmada yapılan dünyanın en kapsamlı 4 gün mesai deneyinin sonuçları açıklandı. Deneyin büyük bir çoğunluğu 4 gün çalışma düzeninden memnun kaldı ve bunu sürdürmeyi planlıyor.

Araştırmanın Bulguları:

  • 61 firmadan 54'ü (yüzde 89) 4 gün çalışma düzenini sürdürürken, 31'i (yüzde 51) bunu kalıcı hale getirdi.
  • Proje yöneticileri ve CEO'ların yüzde 55'i 4 gün mesai sisteminin firmalarına olumlu yansıdığını söyledi.
  • Firmaların yüzde 50'si, bu sistemin çalışanların işten çıkma oranını azalttığını, yüzde 32'siyse yeni işe alım süreçlerini iyileştirdiğini aktardı.
  • Şirketlerin yüzde 82'si söz konusu mesai düzeninin çalışanların zihinsel sağlığına olumlu yansıdığını bildirdi.
  • Çalışanların yüzde 96'sı 4 günlük mesai düzeninin kişisel yaşamlarına olumlu yansıdığını belirtti. İşte verimliliğinin arttığını söyleyenlerin oranı da yüzde 86 oldu.

Herkes İçin Uygun mu?

BK'de 190 bin işletmeyi temsil eden Britanya Sanayi Konfederasyonu'ndan Matthew Percival, 4 günlük mesai sisteminin tüm firmalara uygun bir yaklaşım sunmadığına, bazı şirketlerin bunun maliyetini karşılayamayacağına dikkat çekti.

Araştırmaya Katılan Sektörler:

Araştırmaya katılan firmalar ağırlıklı olarak pazarlama ve reklamcılık alanında faaliyet gösterirken, bunlara ek olarak inşaat, imalat, perakende, sağlık ve eğlence sektöründeki firmalar da deneme sürecinde yer aldı.

4 gün mesai deneyinin ilk sonuçları oldukça olumlu. Çalışanlar ve firmalar bu sistemden memnun ve birçok firma bunu kalıcı hale getirmeyi planlıyor. Ancak, bu sistemin her sektöre uygun olmadığını ve bazı firmaların maliyetini karşılayamayacağını da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.