Tügiad'da Devir Teslim Töreni

Tügiad'da Devir Teslim Töreni

Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) başkanı Ali Yücelen, Mersin'de düzenlenen törende görevini yeni başkan Rahmi Çuhacı'ya devretti

MERSİN (AA) - Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) yönetim kurulu başkanlığına seçilen Rahmi Çuhacı, Mersin'de düzenlenen törenle görevi eski başkan Ali Yücelen'den devraldı.

Çuhacı, bir otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yücelen'e özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

Türkiye'nin, 2014 yılında 2,9'luk büyüme oranıyla avro bölgesinden daha hızlı büyüdüğüne dikkati çeken Çuhacı, şunları kaydetti:

"Türkiye'de toplam 37 bin uluslararası sermayeli şirket bulunmakta. Türkiye'nin ihracatı 2014'te bir önceki yıla göre 3,9 artarak 157 milyar dolar, ithalatı yüzde 3,7 azalarak 242 milyar dolar olmuştur. Dış ticaret açığı yüzde 15,4 azalarak 84 milyar dolara gerilemiştir. Ancak küresel rekabetçilik endeksinde 45. sırada, küresel inovasyon endeksinde 54. sırada, ekonomik özgürlük endeksindeyse 64. sırada yer almıştır. Bu rakamların bilinciyle TÜGİAD Türk genç iş adamları için koşmaya devam edecek."

TÜGİAD'ın Türkiye'de girişimcilik kültürünün yayılmasında ve genç işsizliğin azalmasında katkıda bulunmak hedefiyle çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Çuha, "TÜGİAD, önümüzdeki aylarda İstanbul'da, Türkiye'yi temsil ettiğimiz G20 Genç Girişimciler İttifakı 2015 Zirvesi'ni organize edecek. 600 bin girişimci ağırlanacak. Bunun çalışmalarına yoğun bir şekilde mesailerimizi harcamaktayız. Yine bu dönemde TÜGİAD, G20 çalışmalarının yanı sıra Avrupa Birliği, Akdeniz, Ortadoğu ve Afrika nezdinde Türk genç iş dünyasının resmen temsil edecek" dedi.

Yücelen de TÜGİAD'la başlayan Türkiye'ye hizmet yolculuğunun başka bir platformda devam edeceğini ve bunun da son derece mutluluk verici olduğunu belirtti. 

Konuşmaların ardından Çuhacı tarafından Yücelen'e plaket verildi. 

Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ile TÜGİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.

TÜGİAD 14. ve 15. dönem Yönetim Kurulu Başkanı Yücelen’in MHP Mersin Milletvekili adayı olmasının ardından TÜGİAD yönetim kurulu başkanlığına oy birliğiyle Çuhacı seçilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı