TÜBİTAK, TOBB ETÜ, ASELSAN ve KTO Karatay iş birliğiyle girişimcilere 900 bin TL yatırım desteği

TÜBİTAK, TOBB ETÜ, ASELSAN ve KTO Karatay iş birliğiyle girişimcilere 900 bin TL yatırım desteği

Türkiye'nin önde gelen kurumları TOBB ETÜ, ASELSAN ve KTO Karatay Üniversitesi, TÜBİTAK 1812 Girişimcilik Destek Programı kapsamında BİGG GARAJ programını başlattı.

TOBB ETÜ, ASELSAN ve KTO Karatay Üniversitesi, TÜBİTAK 1812 Girişimcilik Destek Programı çerçevesinde iş birliği yaparak BİGG GARAJ programını başlattı. Program, girişimci adaylarına 900 bin TL sermaye desteği sunarak Türkiye'nin teknoloji alanındaki potansiyelini desteklemeyi amaçlıyor.

Başvurular İnternet Üzerinden Alınıyor

2024 yılı ilk çağrısı kapsamında başlatılan BİGG GARAJ programına başvurular internet üzerinden alınıyor. Program, akıllı ulaşım, akıllı üretim sistemleri, enerji ve temiz teknolojiler, iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık, iyi yaşam ve sürdürülebilir tarım ve beslenme gibi tematik alanlarda projeler geliştirmek isteyen girişimcilere hitap ediyor.

Girişimcilerin Alacağı Destek ve Koşullar

Başvuruları kabul edilen girişimci adayları, TÜBİTAK BİGG Fonu ile yüzde 3 hisse karşılığında, geri ödemesiz olarak 900 bin TL sermaye desteği alacaklar. Program kapsamında sağlanacak olan teknoloji tabanlı girişimcilik eğitimleri, iş planı oluşturma ve proje yazma eğitimleri ile mentorluk destekleri ücretsiz olarak sunulacak.

Başvuru Şartları Neler?

Başvuruda bulunmak isteyen adayların ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci veya mezun olmaları gerekiyor. Ayrıca daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1812 Programı 2. aşaması kapsamında destek almamış olmaları ve ön başvuru tarihi itibarıyla herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer almamış olmaları şartı aranıyor.

TOBB ETÜ'nün Öncülüğünde Girişimcilik Rüzgarı

TOBB ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi, 2015 yılından bu yana BİGG GARAJ Programı çerçevesinde Türkiye genelinde ve çevrimiçi olarak düzenlediği girişimcilik eğitimlerine binlerce katılımcı ve mentorluk programına ise yüzlerce girişimciyi ağırladı. Program sayesinde 80'den fazla ekip, 16 milyon TL'nin üzerinde geri ödemesiz hibe desteği kazanma başarısı elde etti.

Bu iş birliği ile Türkiye, teknoloji odaklı girişimcilik alanında yetenekli gençleri destekleyerek inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, girişimciler TOBB ETÜ, ASELSAN ve KTO Karatay Üniversitesi'nin işbirliği ağlarına, potansiyel müşterilere ve finansman kaynaklarına erişim imkanı bulacaklar.

Başvuru için son tarih belirlenmeden önce girişimcilik yolculuğuna atılmak isteyen adaylar, programın resmi internet sitesinden başvuru şartlarına ve detaylarına ulaşabilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.