TŞOF'tan sürücülere uyarı

TŞOF'tan sürücülere uyarı

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın:- "Trafik kazaları her ay bir önceki yılın aynı ayına göre artıyor. Tam aksine daha bilinçli olmamız ve kazaları en aza indirmemiz gerekirken bu tablo üzücü. Emniyet kemeri, trafik ışığı gibi basit kuralların uygulanması hayat k

ANKARA (AA) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Trafik kazaları her ay bir önceki yılın aynı ayına göre artıyor. Tam aksine daha bilinçli olmamız ve kazaları en aza indirmemiz gerekirken bu tablo üzücü. Emniyet kemeri, trafik ışığı gibi basit kuralların uygulanması hayat kurtarır." ifadelerini kullandı.

Apaydın, yazılı açıklamasında, son yıllarda artan duble yol yapımını ve yol güvenliğinin artırılmasını olumlu bulduklarını belirtti.

Bunlara rağmen kazalarda azalma yerine artış olmasının üzücü bir durum olduğunu aktaran Apaydın, "Bu yılın ilk 4 ayındaki trafik kazaları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 121 bin 48'den yüzde 7 artarak 129 bin 914’e çıktı. Ölümlü kaza sayısı ise aynı sayıda oldu. Bununla birlikle trafikte araç sayısı da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5 arttı. Trafik kazalarını ancak daha bilinçli ve daha dikkatli olduğumuzda azaltabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Basit emniyet kurallarının uygulanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Apaydın, "Trafik kazaları her ay bir önceki yılın aynı ayına göre artıyor. Tam aksine daha bilinçli olmamız ve kazaları en aza indirmemiz gerekirken bu tablo üzücü. Emniyet kemeri, trafik ışığı gibi basit kuralların uygulanması hayat kurtarır." değerlendirmesinde bulundu.

Apaydın, orucun insanın kan şekerini düşürmesi nedeniyle asabiyet ve yorgunluk meydana getirebildiğini anımsatarak, sürücülerin bu günlerde trafikte daha da dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :