Truva Atı aşklarının şahidi oldu

Truva Atı aşklarının şahidi oldu

Turistik gazi için geldikleri Çanakkale'de tanışan çift, nikahlarını kordon boyunda bulunan Truva Atı'nın önünde kıydırdı

ÇANAKKALE (AA) - Bir geziye katılmak için geldikleri Çanakkale'de tanışan ve evlenmeye karar veren çiftin nikahları, kordon boyunda bulunan Truva Atı'nın gölgesinde kıyıldı.

Gelibolu Yarımadası Tarih Alanı'nda bulunan şehitlikleri ziyaret etmek üzere 9 yıl önce İzmir'den Çanakkale'ye gelen Ceren Sevin Keleşli ile Nevşehirli Yusuf Karataş, gezide tanıştı.

Arkadaşlıkları aşka dönüşen ve evlilik kararı alan çift, nikahlarını da Çanakkale'de kıymayı planladı.

Keleşli ve Karataş, bunun için Çanakkale Belediyesine başvuruda bulundu. Nişanlıların nikahın kordon boyunda, Truva Atı önünde kıyılmasını istmesi üzerine heykelin önüne nikah masası kuruldu.

Çiftin nikahını da Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan kıydı. Nikahın ardından geline adını soran Gökhan, "Ceren Sevin Keleşli" yanıtını alınca soruyu tekrar tekrar sordu. Çevredekilerin uyarısının ardından gelin cevabını "Ceren Sevin Karataş" olarak düzeltince Gökhan, evlilik cüzdanını kendisine verdi.

Nikahı izleyen vatandaşlar daha sonra gelin ve damadı tebrik edip heykel önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Karataş, nikahın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi ile 9 yıl önce Çanakkale'de tanıştıklarını belirterek, "Burada tanışmıştık. Çanakkale'yi seviyoruz. Brad Pitt'in, Troy filminde canlandırdığı karakter olan Akhilleus'i de çok seviyoruz." dedi.

Damat Yusuf Karataş ise arkadaşlıklarının 9 yıl sürdüğünü hatırlatarak, "Biraz uzun bir dönem oldu. Truva Atı'nın da bir önemi var burada. Biz de bu savaşı kazandık gibi bir şey oldu. 9 yıl sonra tanıştığımız yerde nikahı kıydık." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :