Trump, seçim zaferini Clinton'dan fazla çalışmasına bağladı

Trump, seçim zaferini Clinton'dan fazla çalışmasına bağladı

NEW YORK (AA) - ABD'nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump, oyların yeniden sayılmasıyla zaferi kesinleşen Wisconsin eyaletinde seçmenlerine teşekkür...

NEW YORK (AA) - ABD'nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump, oyların yeniden sayılmasıyla zaferi kesinleşen Wisconsin eyaletinde seçmenlerine teşekkür konuşması yaptı.

Wisconsin'a bağlı Milwaukee County'nin West Allis kentinde seçmenleriyle bir araya gelen Trump, teşekkür konuşmasında, seçimi rakibi Demokrat Partili Hillary Clinton'dan daha çok çalışarak, içindeki enerjiyi sonuna kadar kullanarak kazandığını, bu süreçte eşi Melania'nın da kendisine destek verdiğini söyledi.

Cumhuriyetçi Partililerin yoğun ilgi gösterdiği West Allis'taki mitingden saatler önce destekçileri, eksi 15 derece soğuğa rağmen Trump'ın konuşacağı alanın dışında uzun kuyruklar oluşturdu.

Mitinge katılan Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Trump'a üzerinde ismi yazan Wisconsin'in Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) takımlarından Green Bay Packers'in formasını hediye etti.

Trump teşekkür konuşmasında ayrıca Dışişleri Bakanlığına aday gösterdiğini açıkladığı ExxonMobil CEO'su Rex Tillerson'dan övgüyle bahsetti ve Meksika sınırına duvar örme planını yeniden dile getirdi.

Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan'ın katıldığı West Allis'teki mitingde, Trump'ın Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğüne atadığı Cumhuriyetçi Parti Başkanı Wisconsinli Reince Priebus ve Beyaz Saray'da Baş Stratejist olarak görevlendirdiği Stephen Bannon da yer aldı.

- Clinton'a havai fişek teklifi

Konuşmasında Hillary Clinton'ın başarısızlığını espiri konusu yapan Trump, "Son haftaya kadar kazanacaklarını biliyorlardı. Kazansalardı havai fişek gösterisi yapacaklardı." dedi. Trump, seçimin galibi belli olduktan sonra onlara bir dolarlık havai fişekleri için 5 sent teklif ettiğini ancak teklifine cevap dahi verilmediğini söyledi.

Trump, Wisconsin'deki mitingden önce New York'taki Trump Tower'da rap şarkıcısı Kanye West, Amerikan futbolu yıldızları Jim Brown ve Ray Lewis, televizyon yıldızı Omarosa Manigault ve milyarder iş adamı Bill Gates ile görüşmüştü.

Donald Trump çarşamba günü de Manhattan'da Trump Tower'da Apple, Amazon, Tesla, Cisco, IBM, Facebook, Microsoft ve Google gibi teknoloji firmalarının üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek.

ABD'de 8 Kasım'daki seçimlerde Trump'ın Wisconsin'de 1 milyon 409 bin, Clinton 1 milyon 381 bin 823 oy aldığının açıklanmasının ardından Yeşil Parti başkan adayı Jill Stein, Wisconsin'e "siber saldırı" gerekçesiyle oyların yeniden sayılması başvurusunda bulunmuştu. Oyların yeniden sayımının ardından Wisconsin Seçim Komisyonu, eyalette Trump'ın galibiyetini teyit etmiş, rakibi Clinton'u 22 bin oyla geride bıraktığını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :