TRT AZTV'ye destek verecek! TİKA'dan işbirliği

TRT AZTV'ye destek verecek! TİKA'dan işbirliği

Türk Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Azerbaycan ile Türkiye arasında televizyon yayıncılığının gelişmesi için ortak hazırlanacak projelere destek verme kararı aldı.

Azerbaycan Televizyon ve Radyo Yayıncılığı (AZTV) Başkanı Rövşen Memmedov, Türk Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Bakü Ofisi Başkanı Fateh Yılmaz bir araya geldi.

AZTV Sosyal Medya ve Halkla İlişkiler Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, toplantıda TİKA'nın AzTV-TRT işbirliğine verdiği desteğin yanı sıra AzTV'nin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ile doğrudan işbirliği konularını görüşüldüğü bildirildi.

TİKA Bakü Ofisi Başkanı Fateh Yılmaz’da Türkiye ile kardeş Azerbaycan arasında televizyon yayınları ve dijitalleşme konusunda yapılacak projelere destek vereceklerini ve bu alanda iki kardeş ülkenin arasındaki ilişkilerin dahada güçleneceğine inandıklarını söyledi.

ANLAŞMA İMZALANDI

Yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldığı ve hemen uygulamaya konulacağı bilgisi verildi.

Anlaşmanın içeriğiyle ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

Uzun metrajlı ve belgesel filmlerin, televizyon programlarının AzTV'nin arşivinde bulunan tarihi görüntülerin reprodüksiyonu ve dijitalleştirilmesi için TİKA ve TRT desteğiyle AzTV'ye özel ekipman kurulumu, bu amaçla yerel teknik personelin eğitimi.

AzTV himayesinde faaliyet gösteren TV ve Radyo Akademisi'nde stüdyo kurulması ve teknik sorunların giderilmesi.

Deneyim paylaşımında bulunmak ve TİKA çalışanlarını eğitim sürecine katılmaları için AzTV'de eğitimler düzenlenecek. TRT ile iş birliği yapılacak.

Anlaşmaya varılan söz konusu 3 maddenin uygulamaya geçilmesi için yakın zamanda somut adımlar atılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.